Skovgaard: Alle i truppen vil det her sammen

Kategorier

Andreas Skovgaard sætter en tackling ind overfor Andrija Pavlovic.

Foto: Getty Images

FC Nordsjællands Superligahold er i en god stime, og mange spillere står på spring for at bidrage. Mod FCK gik unge Andreas Skovgaard ind og leverede flot i fravær af Patrick Mtiliga.

Andreas Skovgaard var stort set fast man på holdet hele efteråret, men blev fra opstarten efter vinterpausen sat tilbage af en fodskade. Og da anfører Patrick Mtiliga til gengæld var helt klar igen efter sin skade i efteråret, og FCN er skiftet til kun tre mand i bagerste kæde, har der indtil i søndags kun været brug fra Andreas Skovgaard til et par korte indskiftninger.

Men så kom afbuddet fra Patrick Mtiliga, der blev far igen lige op til FCK-kampen, og Andreas Skovgaard, der kun lige er fyldt 20 år, gik ind og leverede en fin præstation i 1-1 kampen i Telia Parken:

– Jeg var ikke nervøs, kun glad for at skulle spille igen. Jeg har været med i Parken før, så det var ikke så specielt. Det handler om at stole på sig selv. Jeg har holdt mig skarp og spillet kampe på reserveholdet, så jeg tvivler ikke på, hvad jeg kan. Og følte også, at kampformen er fin, siger Andreas Skovgaard.

Om han er med igen fra start Langfredag i Haderslev mod SønderjyskE, tænker han ikke så meget på:

– Det er trænerens beslutning, og den bedste mand skal spille. Selvfølgelig vil man gerne spille så meget som muligt, men hele truppen er fælles om det her. Vi vil det samme og gør det sammen. Man må godt være skuffet over ikke at starte inde, men det gælder om at være klar, når det ens tur, fastslår Andreas Skovgaard.

Det brede sammenhold illustreres også altid lige før kampstart. Tidligere samledes de 11 på banen til et fælles kampråb lige før kick off, men nu går de ud til fælles rundskreds med alle udskiftningsspillerne som en samlet enhed, der går til kamp.

For Andreas Skovgaard blev kampen i Parken også en genforening med sin forsvarsmakker fra U/19 holdet, Viktor Tranberg, der næsten hele foråret har spillet højresiden af tremandsforsvaret med Andreas Maxsø i midten:

– Det er altid sjovt at spille med Viktor igen. Vi har spillet sammen helt tilbage fra U/17 tiden, og derfor kender vi også hinanden ekstra godt. I Parken blev vi matchet på højeste niveau, og det bekræfter bare, at formen er i orden. Jeg er klar igen, hvis der er brug for mig mod SønderjyskE, lyder det fra Andreas Skovgaard.

Kampen i Haderslev spilles Langfredag kl. 15.30, og det er en meget afgørende kamp i Mesterskabsspillet, hvor fire klubber byder ind på bronzemedaljer og dermed chancen for at spille europæisk fodbold. SønderjyskE og FCN ligger lige med 39 point inden fredagens møde.