Knivskarpe FCN smadrede al modstand til sidst

Kategorier

Emiliano Marcondes scorede FC Nordsjællands to første mål, der på imponerende vis vendte kampen fra 0-1 til 2-1 for FCN.

Foto: Getty Images

Tigrene lod sig ikke slå ud af en uheldig 1-0 føring til SønderjyskE ved pausen. På en fantastisk 2. halvleg vendte FCN kampen totalt og storsejrede med 4-1 på en super holdpræstation og to kasser af Emiliano og Marcus Ingvartsen.

Der er ikke noget, der kan stoppe FC Nordsjælland i øjeblikket. Det unge mandskab fortsætter med at imponere på selv de sværeste udebaner. I dag var det Sydbank Park i Haderslev, der blev forvandlet til tigerreservat, hvor kun tigrene selv havde noget at skulle have sagt.

FCN startede på samme medgangsbølge, som har givet seks kampe på stribe uden nederlag, men en fejl i bagspillet mellem Lobotka og Viktor Tranberg forærede desværre SønderjyskE en gratis målchance i det 8. minut. Og værst af alt havnede bolden hos Johan Absalonsen, der har en vane med at score mod FCN og gjorde det igen til 1-0.

Det lagde lidt en dæmper på FC Nordsjællands opspil, hvor der ikke blev taget helt så mange chancer i resten af 1. halvleg. Så selv om FCN fastholdt kontrollen over spillet og havde klart mest boldbesiddelse, blev det ikke til de helt åbne målchancer. Kun sporadiske optræk, som da Mads Mini rundede sin back og spillede fladt ind foran, hvor ingen desværre nåede frem til afslutningen. Ellers var et direkte frispark fra Emiliano Marcondes det bedste forsøg før pausen.

Til gengæld gik der ikke lang tid, før hjemmeholdet fik kærligheden at føle i 2. halvleg. I det 47. minut drejede Lobotka sig elegant fri midt på banen og drev bolden frem i et langt sololøb. Lige før feltet stak han bolden ud til Karlo Bartolec på højrekanten, og kroatens flade indlæg bagud i feltet sparkede Emiliano Marcondes i kassen til 1-1 udligningen.

Herefter stod der FCN på det hele. Godsway Donyoh blev spillet helt fri, men keeper Lucas Fernandes reddede flot. Efterfølgende blev den sønderjyske målmand også testet af Marcus Ingvartsen, Mathias Jensen efter en fiks hjørnesparkskombination og igen Godsway Donyoh uden at overgive sig.

SønderjyskE havde kun et nærgående forsøg på en flugter af Johan Absalonsen, men her reddede Alex Runarsson i flot stil. Og så gik den ikke længere for det trængte hjemmehold. Målet til 2-1 var næsten en kopi af FC Nordsjællands føste træffer. Lobotka satte Karlo op til indlæg fra højre, og denne gang blev det en rundskæv bag om forsvaret, som Emiliano Marcondes knaldede i nettet til fortjent føring.

Herfra var der ensrettet trafik i resten af kampen, og FCN-topscorer Ingvartsen satte sit fodaftryk med to træffere. Den første efter 80 minutters spil, da Emiliano spillede Godsway fri i dybden. Ghaneseren tog et træk omkring målmand Fernandes, der dog fik tacklet, så bolden røg på tværs til Marcus Ingvartsen, der kunne score i et tomt mål.

Dermed tangerede Marcus Ingvartsen klubrekorden sat af Tommy “Brolægger” Olsen tilbage i 2003 med scoring i fem kampe på stribe, men Marcus ville også lige selv have den solo ved at lave et 6. mål i sine fem kampe. Tommy Olsen scorede “kun” 1 pr. kamp, men i 92. minut blev Marcus Ingvartsen spillet fri igen med en super stikning fra Mathias Jensen, og iskoldt sendte Marcus bolden i nettet til 4-1 og sin 18. sæsontræffer, så han nu også er oppe på siden af Brøndbys Pukki.

En fantastisk præstation af de unge tigre i Haderslev, og de fik også hele vejen igennem en super opbakning fra de mange medrejsende FCN-fans, der virkelig havde en fest bag det mål, hvor FCN i 2. halvleg hamrede bolden i kassen fire gange.

Med sejren rykker FCN for en stund op på Alka Superligaens tredjeplads, og basis for forårets store triumftog er ikke kun de knivskarpe folk i front. Der er hele holdet og truppen, der peaker lige nu. Der leveres klassespil hele vejen op gennem holdet fra målmand Alex til et tremands forsvar, der kun giver meget lidt væk, og en midtbane, der både er hårdt arbejdende og elegant spillende.

Samtlige mand i truppen bidrager på fantastisk vis og udfører den gameplan, trænerne sætter op. Nu bliver det spændende at følge resten af Påske-programmet i Superligaens Mesterskabsspil, og så er der ellers lagt op til et brag af de helt store i Right to Dream Park i næste kamp, hvor Brøndby kommer på besøg søndag 23. april kl. 16.00.

Vær på plads til den kamp og køb din billet allerede nu HER