Karlo: Vi har så meget power lige nu

Kategorier

Karlo Bartolec kommer frem til mange indlæg som angrebskant.

Boesenfoto.dk

Den 21-årige kroat, Karlo Bartolec, befinder sig godt i sin nye rolle med flere offensive muligheder.

– Det har været helt fantastisk i de seneste kampe. Vi spiller med så meget power nu, og vi tror på os selv. Præstationerne giver os retten til at drømme stort, og målet må være at steppe up til en tredjeplads og europæisk fodbold, det ville være sjovt, men før vi kigger frem mod de ting, skal vi forsætte med at forbedre os og vinde næste kamp, siger Karlo Bartolec, der kom til FCN fra Lokomotiva Zagreb kort før sidste sommers transfervindue lukkede.

Han fik straks debut i startopstillingen som højre back, en plads han spillede 7 kampe i træk, før en skade spolerede resten af efteråret for den unge kroat, der fylder 22 år kort før næste hjemmekamp mod Brøndby.

Han var spilleklar igen straks efter nytår, og foråret har været en meget positiv oplevelse, hvor Karl Bartolec har sprudlet i en mere offensiv rolle i det 3-4-3 system, FCN har haft succes med i mange kampe nu.

– Det system og den nye position med plads til flere offensive aktioner passer mig rigtigt godt. Jeg føler mig stærkere nu, og systemet er godt for hele holdet. Mini og jeg kan løbe en masse på kanterne og får mulighed for at angribe meget, fordi der er gardering bag os, siger Karlo Bartolec.

Han føler sig også langt bedre tilpas nu efter en lidt vanskelig start:

– Jeg syntes, det var svært i starten, fordi jeg ikke kunne sproget. Jeg talte kun kroatisk, men nu har jeg lært engelsk og forstår alt det engelske, der er nødvendigt for at forstå træningsøvelser og informationer. Alle har været søde til at hjælpe, og nu kan jeg kommunikere, men det danske mangler meget endnu. “Vi ses” og “tak” er vist det, jeg kan lige nu, kommer det med et grin fra Karlo, som prioriterer fremskridt på fodboldbanen højere.

– Jeg synes klart, at jeg udvikler mig bedre som fodboldspiller her end hjemme i Krostien. Der har været et godt skridt for mig at skifte til FCN. Der spilles hurtigere og mere teknisk her end i den kroatiske liga, hvor fysikken betyder mere. Og så er FC Nordsjælland en rigtig god klub for unge spillere. Vi er næsten alle unge, og alt er organiseret godt med dygtige trænere, siger Karlo Bartolec.

Han nåede at spille næsten 70 kampe for Lokomotiva Zagreb i den kroatiske liga inden skiftet. Han fik sin debut som 18-årig og har også spillet Europa League kvalifikation med Lokomotiva Zagreb, der missede gruppespillet efter 2-2 hjemme og et udenederlag på 0-2 til belgiske Genk.

– Nu håber jeg selvfølgelig, at vi også kan gribe chancen, så jeg kan prøve at spille europæisk fodbold med FC Nordsjælland efter sommerferien. Det ville være en helt perfekt første sæson i klubben, hvis vi får bronze og billet til Europa League, fastslår Karlo Bartolec inden den svære kamp i Parken mod FCK på søndag kl. 18.00.