Ingvartsen: Vi angriber med flere spillere nu

Kategorier

Langfredag i Haderslev mod SønderjyskE har Marcus Ingvartsen for anden gang i denne sæson chancen for at tangere klubrekorden med mål i fem kampe i træk.

Helt tilbage i november 2003 scorede Tommy Olsen i fem Superligakampe i træk for FC Nordsjælland, og siden da har mange været tæt på at gentage “Brolæggerens” præstation, men det er endnu ikke lykkedes nogen at tangere denne klubrekord.

Nu har FCN-topscorer Marcus Ingvartsen Langfredag i udekampen mod SønderjyskE chancen for anden gang i denne sæson. I efteråret havde Ingvartsen også en gylden november med scoring i hver af runderne fra 16 til og med 19, men den femte træffer på stribe kom ikke.

Det gjorde den heller ikke i foråret for Emiliano Marcondes, der også nettede i fire kampe i træk fra udligningen til 1-1 hjemme mod FCK og efterfølgende med mål i sejrene over Brøndby, Silkeborg og FCM. Og nu er det altså igen Marcus Ingvartsen, der har chancen efter scoring i hver kamp, siden han var tilbage på holdet efter en spilledags karantæne mod Brøndby.

Så måske ryger “Brolæggerens” rekord snart. Godsway Donyoh har også haft bud efter den, og i det hele taget er FCN så flittigt scorende i øjeblikket, så det er en ren fornøjelse. Og Marcus Ingvartsen selv fokuserer mere på holdet end på Tommy Olsens rekord:

– Jeg vil altid gerne score mål, men det kan jeg jo kun, når holdet fungerer, og jeg synes, vi forstår hinanden bedre og bedre i det offensive spil. Vi finder hinanden rigtigt godt.

– Både Karlo og Mini kommer godt med på kanterne, så vi får mange indlæg, og vi angriber med flere spillere nu, så det er lettere at finde afleveringsmuligheder. Jeg synes også, vi kender hinandens løb bedre og bedre og har været gode til at finde plads i mellemrummene, så vi bedre kan skabe målchancerne, siger Marcus Ingvartsen.

FCN-topscoreren har lavet 16 sæsontræffere, og han spiller med nr. 19 på ryggen:

– Jeg skal gerne score mindst lige så mange mål som rygnummeret og helst lidt flere, kommer det med en smil fra Ingvartsen, der lige nu er nr. 2 på Superligaens topscorerliste efter Pukki fra Brøndby med 18 træffere.

FC Nordsjælland har kun én gang haft en Superliga-topscorer. Det var Morten Nordstrand med 19 mål i sæsonen 2006/07, så det er også en rekord, Marcus Ingvartsen kan gå efter.

Når der fløjtes op til kamp i Haderslev Langfredag kl. 15.30 starter jagten på nye mål. Se alle Marcus Ingvartsens 16 sæsontræffere i videoen øverst oppe.