Hjulmand: Vi har løftet vores niveau

Kategorier

Jubeldans foran de mange medrejsende fans i Herning, da billetten til Mesterskabsspillet blev sikret for godt en måned siden.

Foto: Getty Images

– Vi skal spille en brandkamp for at kunne gentage sejren i Herning, siger FC Nordsjællands cheftræner før lørdagens udekamp mod FCM

Da FC Nordsjælland sidst gæstede MCH Arena i Herning i sidste runde af grundspillet, blev det en helt fantastisk oplevelse for tigrene og alle de medrejsende fans. FCN vandt 2-1, og alle andre resultater flaskede sig, så FCN snuppede den sidste billet til Mesterskabsspillet.

Her er FCN startet stærkt med syv point i de første fire kampe, mange scoringer og masser af godt spil. Oplevelsen sidst i Herning bliver dog ingen sovepude, lover træner Kasper Hjulmand:

– Det er selvfølgelig altid rart at have gode oplevelser med i bagagen, men det kan ikke bruges til så meget i forhold til den nye kamp. Vi ved, at det er et svært sted at spille, og at vi møder et rigtig godt hold. Sidst spillede vi ikke én af vores bedste kampe og vandt kun på skarpheden. De spillede bedre end os, selv om de ikke skabte så mange målchancer på det.  Spillemæssigt skal vi gøre det bedre end sidst.

– Vi ved, vi skal spille en brandkamp for at vinde, men vi har også løftet vores niveau. Og vi er virkelig opsatte på at gøre forsøget. Vi har haft svært ved at få vores spil til at køre på deres bane. Vi er forberedt på, at de vil være meget aggressive, men så må vi ligesom sidst bruge vores fart med direkte spil i modangrebene.

– Hvis FCM igen lægger tryk på, vil det også åbne for vores hurtige spillere den anden vej, siger Kasper Hjulmand. Han må til den svære kamp i Herning se bort fra sin forsvarsklippe Andreas Maxsø, der afsoner en spilledags karantæne. Det var Maxsø, der tog de mange direkte luftdueller med tårnhøje Onuachu i det seneste møde med FCM.

– Jeg vil gerne rose Maxsø for en fantastisk indsats hele foråret, hvor han har været rigtig stærk og lagt flere lag på sit spil. Han har været en krumtap i vores forsvar og vil selvfølgelig være savnet. Men vi er i en fase af sæsonen, hvor der hele tiden vil være spillere udenfor, så vi finder andre løsninger. Der er mange spillere, der byder sig til, siger Kasper Hjulmand.