FCN ramte ikke sit bedste niveau

Kategorier

Mathias Jensen og Rilwan Hassan i kamp om bolden.

Foto: Getty Images

Efter en halv time så det godt ud i Herning med føring på 1-0 på den 19. sæsontræffer af Marcus Ingvartsen. Men så satte FCM turbo på fysikken og vendte kampen til en sejr på 3-1.

Det 71. minut af kampen blev meget afgørende for udfaldet, da FCN i dag gæstede MCH Arena i Herning. Marcus Ingvartsen blev spillet fri i dybden og nåede bolden først mellem to FCM-forsvarere, der efter en afslutning, der blev reddet af keeperen, blev tromlet ned bagfra i straffesparksfeltet. Men dommer Dennis Mogensen skønnede ikke, at der var straffespark, og tyve sekunder senere kunne Onuachu i stedet score til 3-1 i den anden ende.

Havde FCN fået straffesparket og fået udlignet til 2-2, var det blevet en helt anden kamp. Men overordnet tabte FCN kampen, fordi tigrene ikke ramte deres bedste niveau. FCN har spillet langt mere boldsikkert i de foregående kampe, og noget af det fik man også set i starten af kampen på Heden.

I den første halve time foregik det meste, sådan som FCN gerne vil have det. FCN kørte fint rundt med bolden, men magtede ikke at skabe åbne målchancer på det. Tigrene holdt også ulvene helt fra fadet.

Derfor så det også lovende ud, da topscorer Marcus Ingvartsen slog til på FC Nordsjællands første reelle afslutning i det 30. minut. Viktor Tranberg sendte en lang bold frem, og da Marcus Ingvartsen fik lov at pille den ned og lægge den til rette, slog han til med sit lynende farlige venstreben og sin 19. sæsontræffer til 1-0.

Desværre vækkede det FCM mere til dåd, mens FCN-spillerne omvendt blev lidt tøvende. Og så kom tigrene under pres i alle dueller, og det blev udslagsgivende. FC Midtjylland fik lagt tryk på og skabt en række dødboldsituationer, hvor FCN hver gang havde svært ved at afværge. Således var det også et hjørnespark, der førte til udligningen til 1-1 ved Kean Hansen efter 35 minutters spil.

Og kun tre minutter før pausen var den gal igen, da Jonas Borring fik lov at heade en lang bold ned for fødderne af Filip Novak, der tog bolden med ind i feltet i fuldt løb og nettede til 2-1. Det var en ærgerlig vending på kampen efter det fine forløb i den første halve time, og desværre formåede FCN ikke for alvor at vende kampbilledet igen efter pausen.

Det før omtalte dommerskøn i det 71. minut blev derfor afgørende for udfaldet, og efter 3-1 målet havde FCN svært ved at svare igen, selv om tigrene forsøgte med en modoffensiv i slutfasen. FCN holdt et pres mod slutningen og begyndte at få kombinationerne til at flyde i vant stil, men den sidste målfarlighed var der ikke.

Det var en kamp, hvor FCN ikke ramte sit topniveau fra flere af de tidligere kampe i foråret, men alle er opsat på at komme stærkt tilbage. Der er stadig fem kampe tilbage i Mesterskabsspillet, og heraf spilles de tre i Right to Dream Park, så hverken bronze eller billet til europæisk fodbold er væk endnu.

Allerede på fredag har FCN chancen for at blive det første hold til at slå FCK i denne sæson, når løverne kommer til kamp kl. 19. Kom og se, om FCN genfinder sit topniveau i den kamp.

Se kampstatistik HER