FCN holder fast i den gode stime

Kategorier

Andreas Skovgaard erstattede Patrick Mtiliga i den bagerste kæde og gjorde det sikkert og godt, her i duel med Andreas Cornelius.

Foto: Getty Images

Med uafgjort 1-1 i Telia Parken har FCN nu seks kampe på stribe uden nederlag og rykker frem på fjerdepladsen i den tætte kamp i toppen af Alka Superligaen.

Det lykkedes ikke FC Nordsjælland at blive det første hold til at besejre FCK i denne sæson, men dagens 1-1 resultat på Nordens sværeste udebane er der god grund til at være stolt af. Tigrene leverede en helstøbt holdindsats, fik et vigtigt point og holdt fast i den gode stime, FCN har gang i med nu seks kampe i træk i uden nederlag.

Også kampen for en måned siden i Right to Dream Park endte 1-1, og efter samme resultat i Parken i dag, kan FCN nu mod god grund stile efter endelig at vinde over løverne, når de 5. maj igen gæster Right to Dream Park i det intense Mesterskabsspil.

Der er meget tæt kamp om bronzen og billet til europæisk fodbold, og FCN rykkede med det ene point i Parken to pladser frem og ligger nu nr. 4 på bedre målscore end både Lyngby, som tigrene besejrede i sidste uge, og SønderjyskE, som FCN møder i Haderslev  Langfredag.

Der var store forventninger til rundens storkamp i Parken, men 1. halvleg blev lidt tam, da begge mandskaber tydeligvis havde stor respekt for hinanden. Ingen ville åbne op for kontrakniven, og derfor bød de første 45 minutter kun på få og halve målchancer.

0-0 ved pausen var et passende billede af 1. halvleg, som dog fik en lidt dramatisk afslutning, da Federico Santander ved et FCK hjørnespark knaldede et knæ i ryggen på Emiliano Marcondes, men dommer Michael Johansens fløjte var tavs i situationen, der sagtens kunne have givet Santander et rødt kort.

FCN måtte undvære den vante anfører Patrick Mtiliga, men unge Andreas Skovgaard gik fint ind på den plads og udfyldte rollen, så den bagerste kæde fortsat var sikkerheden selv med Andreas Maxsø og Viktor Tranberg som de to andre spillere. De fungerede glimrende sammen og i samarbejde med den hårdt arbejdende midtbane.

Straks fra 2. halvlegs start kom der meget mere gang i kampen, og FCN kom til et par nærgående afslutninger, men det var alligevel FCK, der først fik scoret. I det 54. minut snorksov FCN-forsvaret ved et hjørnespark, som FCK tog kort, og på indlægget måtte Marcus Ingvartsen lave straffe for at forhindre Andreas Cornelius i at komme til frit hovedstød. Benjamin Verbic scorede sikkert fra 11 meter pletten til 1-0.

Der gik dog kun godt et minut, før det igen var lige på måltavlen. FCN tacklede sig til bolden, som Mads Mini Pedersen lynhurtigt stak frem i dybden til Marcus Ingvartsen, og hans skarpe skud røg i nettet via begge stolper til den 16. sæsontræffer. Og med den hurtige udligning til 1-1, fik FCN blod på tanden.

I de næste minutter bølgede spillet lystigt frem og tilbage. Indskiftede Mathias Rasmussen var tæt på at slippe helt fri på en stikning fra Marcus Ingvartsen, og Emiliano Marcondes sendte et skud lige over mål. I den anden ende havde Andreas Conelius et forsøg tæt forbi mål, og Kasper Kusk forsøgte sig med et hårdt fladt skud, som Alex Runarsson reddede flot.

Mod slutningen virkede begge hold dog igen rimeligt tilfredse med stillingen, som den var. FCK holdt sin status som ubesejret i hele sæsonen, og FCN er kommet godt i gang med Mesterskabsspillet.