En imponerende og sjælden stribe af sejre

Kategorier

Godsway Donyoh scorer her til 2-0 mod Lyngby og sikrer FCN den 4. sejr på stribe.

Foto: Boesenfoto.dk

Det er fire år siden, FC Nordsjællands sidst præsterede en sejrsrække på fire kampe i træk, og klubrekorden er fem kampe i træk fra mesterskabssæsonen.

FCN sluttede grundspillet med uafgjort mod FCK, og derefter tre sejre i træk, ude over Brøndby, hjemme over Silkeborg og ude over FCM. Det blev fulgt op flot op med 2-0 sejren over Lyngby i Right to Dream Park i fredags i den første kamp i Mesterskabsspillet.

Fire sejre i træk er langtfra hverdagskost. Faktisk er det præcis fire år siden, at FCN sidst præsterede en sådan sejrsrække. Det var i foråret 2013, hvor FCN på vejen mod sølvmedaljerne vandt i runderne 23 til og med 26 over AGF, FCM, AaB og Horsens.

Året forinden på vej mod Danmarksmesterskabet i 2012 præsterede FCN fem sejre i træk fra runde 26 til og med 30, og det var en tangering af klubrekorden helt tilbage fra den første sæson i Superligaen, hvor FCN vandt fra runde 18 til og med 22. Dengang debuterede FCN i Superligaen med bronzemedaljer som oprykkerhold.

I ingen andre sæsoner har FCN præsteret mere end tre sejre på stribe. Der har dog været lange perioder med en hel stribe kampe uden nederlag. Her er rekorden 9 kampe i træk uden nederlag. Det har FCN præsteret to gange, nemlig i sæsonen 2005/06 fra runde 7 til og med 15 samt i sæson 2011/12 fra runde 25 og til sæsonafslutningen i runde 33 med guld om halsen.

I denne sæson præsterede FCN også en flot stime på 10 kampe med kun ét nederlag fra runde 10 til 19, men udenederlag til Brøndby i runde 15 forhindrede altså den fine serie i at få en historisk plads i klubstatistikken.

Tigrene er tændte, men nu venter der en meget svær opgave i jagten på den femte sejr i træk, når FC Nordsjælland søndag kl. 18.00 spiller i Parken mod FCK, der fortsat er ubesejret i hele sæsonen i Alka Superligaen.