Alex: En vigtig kamp om at nå Europa

Kategorier

Målmand Alex Runarsson stod en fantastisk kamp, da FCN sikrede sig billet til Mesterskabsspillet i Herning. Lørdag mødes de to hold igen samme sted med noget helt andet på spil.

Alle i FC Nordsjælland husker med glæde tilbage på søndag 19. marts, hvor FCN nærmest mirakuløst snuppede den sidste plads i Mesterskabsspillet med en 2-1 sejr på udebane over FC Midtjylland. Alle i FCN-lejren og medrejsende fans gik amok i Herning, da meldingerne fra de andre stations også banede vej for tigrene til Top 6.

Siden har FC Nordsjælland og målmand Alex Runarsson fulgt op med en række nye pragtpræstationer, og når FCN på lørdag kl. 16.00 igen stiller op til kamp i Herning, er det med en ballast på syv point i de første fire af de ti kampe i Mesterskabsspillet:

Alex Runarsson ser frem til kampen, og de muligheder, der er for FCN i forhold til bronzemedaljer og en billet til europæisk fodbold:

– Det er da dejligt at tænke tilbage på den sidste kamp i Herning, men det er allerede lang tid siden, og vi skal bare kigge fremad nu. Vi er et andet sted med en ny målsætning, og det bliver en helt anden kamp. Også for dem. Sidst havde FCM ikke så meget på spil, mens vi havde alt.

– Nu er det begge hold, der jagter det samme, bronzemedaljer og en billet til Europa. De to kampe mod FCM kan blive meget afgørende for at nå Europa, men vi vil fortsat bare holde fokus på én kamp af gangen.

– Alle ved, at det er en svær udebane i Herning, men vi har gjort det godt på udebane i foråret og går efter sejren igen. Det vigtigste er at komme derfra med point, og måske udvikler kampen sig, så vi vil være glade for uafgjort, siger Alex Runarsson.

FC Midtjyllands tårnhøje Paul Onuachu er en stor mundfuld for alle forsvar, og FCN havde også sit besvær med at holde ham i luftrummet i den seneste kamp. På lørdag må FCN undvære Andreas Maxsø, der afsoner en spilledags karantæne, så der skal tænkes alternativt i opdækningen af Onuachu:

– Vi har mange gode spillere til positionerne, så vi skal nok finde en løsning. Onuachu er så dygtig i hovedspillet, at man ikke altid kan regne med at afvise ham der, men så gælder det om at forhindre ham i at få frit hovedstød mod mål og i stedet være først på alle 2. boldene. Vi går ind til kampen med en god portion selvtillid, siger Alex Runarsson.

Efter kampen i Herning er man præcis halvvejs i Mesterskabsspillet. Efter den nye struktur skal bronzevinderen som afslutning på sæsonen spille om billet til Europa i én kamp på hjemmebane mod nr. 7 fra kvalifikationsspillet. Men det kan ændre sig alt efter, hvordan det går i DBU Pokalen.

Det kan sagtens vise sig, at bronzen giver direkte adgang til Europa League, mens fjerdepladsen giver en hjemmekamp mod nr. 7 om den sidste danske Europa-billet. Det sker, hvis årets pokalvinder bliver enten FCK eller Brøndby, eller hvis det bliver FCM, som samtidigt bliver bronzevinder. Pokalsemifinalerne står mellem Vendsyssel og FCK i aften og FCM-Brøndby i næste uge.