Mtiliga: Flere våben og mere variation

Kategorier

Foto: GettyImages

– Mange spillere er steppet op, og der er øget konkurrence om alle pladser, siger FCN-anfører Patrick Mtiliga

Det var noget af et svendestykke, det unge FCN-mandskab leverede søndag aften i Brøndby, og holdets udvikling glæder den ”gamle” kaptajn, der er tilbage ved fuld styrke efter et 2016, der blev spoleret af skader:

– Sådan en sejr over Brøndby giver da selvtillid til hele truppen og løfter klubben. Jeg synes, vi startede foråret fornuftigt mod Lyngby, selv om resultatet ikke var med os. Det byggede vi videre på i den uafgjorte kamp mod FCK, og så åd vi os ind i Brøndby.

– Vi viser, at vi har fået flere våben at spille med og mere variation i spillet. Det øger troen på, at vi nok skal skabe chancer. Vi er blevet mere fortrolige med 3-4-3 systemet, som vi kan se hjælper os til at skabe flere målchancer. Når vi har erobret bolden, kommer vi hurtigere i overtal fremefter.

– Mange spillere er også steppet op, så vi mærker en øget konkurrence om alle pladser. Det giver overall et stærkere hold, og vi viser også mod Brøndby, at vi klarer den trods skader og karantæne til Marcus, lyder det fra 36-årige Patrick Mtiliga, der kom til FCN fra Malaga i sommeren 2011.

Han nyder at være med til udviklingen af det næste kuld af ungtigre, og han trives også fint med presset fra den nye turneringsform i Alka Superligaen, hvor kampen mod Silkeborg er den næstsidste før opdelingen af holdene:

– Det er spændende med den nye struktur, hvor der er skillelinjer undervejs i turneringen. Jeg har prøvet noget lignende i Holland, og det er sjovt, fordi der er noget at spille for hele tiden. Det giver også et ekstra pres, men vi spillere lever jo for det pres.

– Selv om der står meget på spil, er vi bare nødt til fortsat at tage det én kamp af gangen. Det bliver en helt anden kamp mod Silkeborg end den i Brøndby. De vil nok stå mere kompakt, men vi skal også kunne vinde den type kampe. Det bliver meget afgørende at score det første mål, forudser FCN-anfører Patrick Mtiliga.

Efter en spilledags karantæne kan FCN igen have topscorer Marcus Ingvartsen med mod Silkeborg fredag aften kl. 20.15 i Right to Dream Park. Kom og støt FCN i den vigtige kamp.

Køb din billet HER