Mtiliga: Helt fantastisk at det rakte

Kategorier

Jubeldans foran de mange medrejsende fans i Herning, da billetten til Mesterskabsspillet blev sikret for godt en måned siden.

Foto: Getty Images

FC Nordsjællands grand old man, Patrick Mtiliga, har prøvet en masse i sit fodboldliv, men han måtte også give følelserne frit løb efter triumfen i Herning.

– Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sammenligne det her med, men det var i hvert fald fedt.

Anfører Patrick Mtiliga kunne næsten ikke finde ord for de følelser, der boblede i ham:

– Vi vidste jo godt, at muligheden lå der, hvis vi selv kunne vinde den her kamp. Derfor koncentrerede vi os bare om vores kamp og at forsøge at hende de tre vigtige point. At det så rakte til 6. pladsen er jo helt fantastisk. det var ægte teamspirit hele vejen igennem, sagde Patrick Mtiliga.

Helt på samme linje var dagens mand i målet, Alex Runarsson, der reddede det utroligste:

– Det var så dejligt at kunne hjælpe holdet, og jeg gjorde det, jeg skulle i dag. Men det var holdet, der vandt. Alle mand leverede en fremragende indsats. Der blev kæmpet for hver eneste bold.

– Det er en helt utrolig fornemmelse at stå med her, og det vil vi alle gerne have meget mere af. Vi er i gang med at bygge noget op sammen, og vi glæder os til at fortsætte arbejdet. Det var vildt stort i dag. Jeg har prøvet at blive islandsk mester med min klub lige inden jeg kom til FC Nordsjælland, men det her føles næsten større for mig, siger Alex Runarsson.

Træner Kasper Hjulmand havde kun lovord til sine spillere inden sejrssangen:

– Vi står alle med en fantastisk følelse. Det her blev skabt på dedikation. Der blev fightet af alle mand og også alle de, der ikke kom på banen, ydede et stort bidrag. Der har alle omkring klubben gjort. I dag er en stor festdag. Der er plads til at feste nu, men så mødes vi i næste uge og sætter nye mål, for vi skal nå meget mere, lød det fra FC Nordsjællands cheftræner.

Emiliano Marcondes fik i Herning for første gang lov at spille i trøje nr. 10, som han altid har drømt om, og han kvitterede altså med målet til 2-0:

– Det er helt sygt. Første kamp med nr. 10 og så det her: Sejr og vi springer to pladser frem i tabellen. Det er så sindssyg en følelse lige nu. Stor tak til Viborg og SønderjyskE for deres indsats.

– For en gangs skyld var marginalerne med os i dag, og så stod Alex jo helt fantastisk. hans redninger havde vi virkelig brug for. Vi kiggede op på tavlen og så stillingen i de andre kampe kort før tid, men jeg troede først helt på det, da alle mand udefra styrtede jublende ind efter slutfløjtet. Så var jeg klar over, at den var der, lød det fra en lykkelig Emiliano Marcondes.

Også den tidligere FCN-topscorer Bruninho kom ind i omklædningsrummet og ønskede tillykke. FC Midtjylland sendte Bruninho på banen i den sidste halve time, men heldigvis scorede han ikke mod sin gamle klub.