Hjulmand: Vi har 100% fokus på vores egen kamp

Kategorier

Foto: GettyImages

– Jeg elsker at alle kampe spilles samtidigt og glæder mig til afviklingen af denne runde, men uanset resultatet vil det ikke ændre vores hverdag, siger FC Nordsjællands cheftræner.

Der står vildt meget på spil for mange klubber, når Alka Superligaens søndag kl. 17.00 fløjter op samtidigt for alle syv kampe. Det er 26. og sidste spillerunde i grundspillet, og FCN ligger i grænselandet mellem mesterskabsspillet og kvalifikationsspillet.

Skal det lykkes FCN at rykke op i Top 6, skal kampen i Herning vindes og andre kampe skal flaske sig. Cheftræner Kasper Hjulmand glæder sig:

– Vi går på banen med 100% fokus på at vinde vores egen kamp. Det kræver kvalitet i spillet, og at vi finder det flow i spillet, vi har haft i de seneste kampe, samt at alle arbejder stinkende hårdt. Jeg elsker, at alle kampe spilles samtidigt og glæder mig til afviklingen af denne runde.

– Uanset, hvad vi skal spille bagefter, er det vigtigt at hente point i Herning. Lige nu tænker jeg kun på den kamp, men uanset udfaldet vil vores hverdag ikke ændre sig. Der rokkes ikke ved den måde, vi arbejder på i hverdagen. Det største plus ved at komme i mesterskabsspillet er, at man allerede i næste uge kan planlægge længere frem, siger Kasper Hjulmand.

FC Nordsjælland har meget historik til fælles med FC Midtjylland, både når det gælder udvikling af talenter i de to klubbers Akademier og på topplan med de to pokalfinaler. Og der vil komme mange medrejsende FCN-fans med til Herning på søndag for at bakke op om tigrene:

– Alle spillere fra vores Akademi ved godt, at det er noget specielt med kampene mod FCM, men historik og statistik kan ikke rigtig bruges til noget i sådan en kamp. Og i forhold til pokalkampene er det jo nogle helt andre spillere på begge hold nu. Det handler om at præstere på dagen.

– Vi er meget glade for al den opbakning, vi kan få. Det betyder rigtig meget for spillerne, og vi er meget taknemmelige for alle de, der tager turen til Herning for at støtte os, siger Kasper Hjulmand.

FCN går ind til kampen med en fin ballast fra kampene i foråret, hvor det efter det uheldige 0-1 nederlag hjemme til Lyngby er blevet til 1-1 mod FCK, udesejr på 3-2 over Brøndby og senest storsejren på 5-1 over Silkeborg. FCN har således scoret 9 mål og er forårets mest scorende hold med OB og FCK som de næstmest scorende med 8 mål:

– Vi har været meget afklaret i vores spil og kreeret mange chancer. Og bortset fra den første kamp har vi også vist effektivitet. Når vi ikke kan afgøre det selv, skyldes det stadig de første 9 kampe i sæsonen, hvor det var alt for ujævnt. Derefter havde vi en periode på 12 kampe, der gav 18 point, men hvad kunne det ikke været blevet til, hvis vi havde fået lidt flere point i starten af sæsonen, konstaterer Kasper Hjulmand.