FCN vinder igen og igen og igen og igen

Kategorier

Mads "Mini" Pedersen blev kåret som Man of the Match og fejrer her sejren sammen med fansene.

Foto: Rie Neuchs

Med 2-0 hjemme over lokalrivalerne fra Lyngby og fjerde sejr i træk er FC Nordsjælland nu med fremme, hvor det er rigtig sjovt.

Vil man have underholdning og gang i den, skal man bare tage til fodbold i Right to Dream Park. FC Nordsjællands unge tigre er flyvende for tiden som forårets mest scorende og bedst spillende hold. Det fik Lyngby også at mærke, og de kongeblå blev sendt hjem med et nederlag på 2-0.

For FCN var det første optræden i den nye spilledragt og en fantastisk start på Mesterskabsspillet. Tigrene har åbnet ballet på flotteste vis til et slutspil, som kan blive en meget intens affære i kampen om de sidste billetter til europæisk fodbold.

FCN har fundet takten på det helt rigtige tidspunkt, og det er flere år siden, at holdet sidst har vundet fire kampe i træk og er ubesejret i de seneste fem kampe. Holdet sprudler af selvtillid og holdånd, som kan bære langt, selv om der nu venter en meget svær opgave næste gang i Parken mod FCK.

Det var tydeligt fra kampens start, at FCN havde lært af lektien sidst mod Lyngby. Denne gang lå presset rigtig godt og kom så samlet, at gæsterne ikke kunne snige sig ud af det til de giftige kontraangreb, som de har vundet så mange kampe på med 1-0.

Det gode genpres betød i starten kun en total overvægt i spil, men det var lidt mere småt med chancer. De kom dog, som 1. halvleg skred frem, og tigrene begyndte at vise tænder i afslutningerne efter en halv time. Men først i det 39. minut lykkedes det endelig at fange Lyngby med et lynangreb.

Godsway Donyoh sendte Mads “Mini” Pedersen i dybden, og han spænede fra sin oppasser og lagde et perfekt indlæg, som Marcus Ingvartsen sendte i nettet med sin 15. sæsonscoring. Kort efter var både Emiliano Marcondes og Godsway Donyoh tæt på at øge føringen, men det blev ved 1-0 til pausen.

Lyngby havde spæde forsøg, men ikke noget, der for alvor testede Alex Runarsson i målet. Tre mands forsvaret stod stærkt, og sådan fortsatte det i 2. halvleg, hvor FCN heller ikke gav mange chancer væk. Det hjalp også på selvtilliden, at målet til 2-0 kom allerede i det 54. minut.

Emiliano Marcondes fik lige akkurat prikket bolden videre til Mathias Jenen, der med stort overblik spillede på tværs til en helt fri Godsway Donyoh, som iskoldt afdriblede Jesper Hansen i Lyngbys mål og scorede sit 4. mål i foråret og 9. mål i sæsonen.

Umiddelbart efter den scoring havde FCN et par muligheder for at hamre et ekstra søm i Lyngbys ligkiste, men gæsterne slap med skrækken og forsøgte mod kampens slutning at komme igen med en offensiv. Lyngby tiltvang sig initiativet i det sidste kvarter men blev aldrig rigtig målfarlig, og 2-0 sejren kom aldrig for alvor i fare.

FCN er inde i en fantastisk god stime, og alle er opsatte på at holde momentum med fokus på én kamp af gangen i et Mesterskabsspil, der bare bliver så spændende. Næste hjemmekamp er mod Brøndby søndag 23. april, og der kommer virkelig knald på i den kamp.

Så kom i Right to Dream Park, hvis du er til underholdning og gang i den. Næste hjemmekamp er mod Brøndby søndag 23. april kl. 16.00. Køb din billet HER

Se statistik fra sejren over Lyngby HER

Se matchfacts fra kampen HER