FCN har en god chance med en sejr i Herning

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Chancen for en billet til mesterskabsspillet kan gøres meget enkelt op for FCN: Det kræver en sejr, og at hverken AaB eller Randers vinder. Eller uafgjort og både AaB og Randers taber

På søndag kl. 17.00 spilles alle kampene i 26. og sidste runde af gruppespillet samtidigt, og det bliver med højspænding koncentreret omkring de tre kampe, som har afgørende betydning for den sidste billet til Top 6 og dermed deltagelse i det kommende mesterskabsspil.

Det er kampene: FCM-FCN, Viborg-AaB samt SønderjyskE-Randers

Med FC Midtjyllands sene udligning i Aalborg i aftes, kan AaB ikke afgøre det selv men skal ligesom FC Nordsjælland satse på at vinde i sidste spillerunde og at Randers ikke vinder i Haderslev over SønderjyskE.

For FCN er situationen nu den, at hverken Randers eller AaB må vinde udekampene mod henholdsvis SønderjyskE og Viborg, mens tigrene selv slår FC Midtjylland. Med de resultater vil FCN snuppe 6. pladsen og adgangen til det forjættede land.

FC Nordsjælland er altså afhængig af to andre kampe, men en sejr i Herning vil alligevel give tigrene gode chancer, for det bliver langtfra let for AaB at vinde i Viborg eller for Randers at vinde ude over SønderjyskE. I øvrigt er der også den lille krølle på det hele, at netop Randers og SønderjyskE prøver kræfter allerede onsdag aften i DBU Pokalen med Randers som spillested.

Målscoren kan også blive et parameter i spillet om 6. pladsen, og her står FCN stærkest med kun minus 1 på den konto, mens SønderjyskE har minus 3, Randers minus 5 og AaB minus 9. Det betyder, at FCN i teorien også kan komme i Top 6 med uafgjort i udekampen mod FCM, men så skal både AaB og Randers tabe deres kampe.

Og omkring målscoren er der også lige den specialitet, at en 1 måls sejr til Randers nærmest vil sikre SønderjyskE på 5. pladsen og Randers på 6. pladsen, begge med minus 4 i målscore og sønderjyderne som det hold, der har scoret flest mål af de to. Så kan kun en 5 måls sejr til AaB true dem.

Men da holdene tager alle point med videre i både mesterskabs- og kvalifikationsspillet, hvor de resterende otte hold deles i to puljer, har Sønderjyske med så stærk en målscore al mulig grund til bare at gå efter at hente flest mulige point mod Randers og ikke kun tænke på at gardere sin position.

På Superliga.dk er der en simulator, hvor man selv kan lege med indtastning af de forskellige resultater og så se, hvilken slutstilling de vil give. Prøv den ved at klikke HER

Fanklubben Wild Tigers arrangerer tur til Herning for at støtte tigrene bedst muligt i jagten på de tre point. Alle kan komme med uanset medlemskab af Wild Tigers eller ej. Læs om turen HER