FCN gik amok og slog Brøndby i vanvidskamp

Kategorier

Ernest Asante har netop scoret sejrsmålet til 3-2 på Brøndby stadion efter flot assist fra Mathias Jensen.

Foto: Getty Images

Efter føring på 1-0 til Brøndby ved pausen var FCN som forvandlet fra 2. halvlegs start og tippede kampen helt rundt. Tigrene bombede tre mål ind og skabte sensationen med en 3-2 sejr på Brøndby Stadion.

Hvert eneste point er vigtigt med den nye struktur i Alka Superligaen, og de tre overraskende point, tigrene i aften tog med sig hjem fra Brøndby Stadion, giver virkelig et kæmpe boost til et spændende forår.

FC Nordsjælland angreb kampen i Brøndby med en frisk 3-4-3 formation, hvor Viktor Tranberg, der netop er blevet 20 år, var sat ind i startopstillingen sammen med Andreas Maxsø og Patrick Mtiliga i den bagerste kæde. Dermed kunne Karlo Bartolec og Mads Mini Pedersen rykke frem på midtbanens kanter til bredt angrebsspil.

Det fungerede bare ikke helt efter ønske i den første halve time, hvor FCN lavede for mange fejl og tog forkerte beslutninger. Det gav allerede Brøndby føringen i det 12. minut. Efter et boldtab på et farligt sted, kunne Brøndbys Hany Mukhtar score til 1-0 med et brækkende skud, der helt snød Alex Runarsson i målet.

Brøndby fik også foræret andre muligheder, men heldigvis havde Kamil Wilczek ingen træfsikkerhed på en helt åben målchance, og Teemu Pukkis skud efter godt en halv time prellede af på stolpen. FCN fik bedre fat i 1. halvlegs sidste kvarter og begyndte at skabe tilløb til store målchancer, men der kunne intet indvendes mod Brøndbys pauseføring på 1-0.

12.500 tilskuere var på plads og bortset fra de 300-400 FCN-fans, der gennem hele kampen bakkede tigrene fantastisk op, regnede publikum sikkert med let spil i 2. halvleg. Men den blev som forvandlet i forhold til de første 45 minutter. Tigrene tog teten på en måde, der nærmest lammede hjemmeholdet, og på kun 10 minutter var det hele tippet rundt.

FCN udlignede til 1-1 i det 49. minut på et fremragende angreb startet i højre side med et hurtigt ryk på kanten af Karlo Bartolec. Han spillede Emiliano Marcondes, der straks lagde bolden af til den fremstormende Ernest Asante, som Brøndby forsvaret slet ikke kunne følge. Og Asantes indlæg sparkede Godsway Donyoh iskoldt op i nettaget til 1-1.

Kort efter var FCN ved at gentage kunststykket, og i det 56. minut slog tigrene så til med en ny scoring. Efter et hjørnespark, der blev spillet lidt tilbage, sendte Karlo Bartolec sendte prompte bolden ind i feltet, hvor Emiliano Marcondes lige akkurat fik ram på den foran målmand Frederik Rønnow, så bolden røg i det tomme mål til 2-1.

Det rystede virkelig hjemmeholdet, og FCN fortsatte det gode spil. Alligevel lykkedes det Brøndby at svare igen midtvejs i 2. halvleg. På en hurtig omstilling slap topscorer Teemu Pukki fri af Viktor Tranbergs lidt satsede tackling, og sikkert lagde Pukki bolden i mål ved bagstolpen til 2-2 udligning.

Hjemmepublikum forsøgte at bære deres blå/gule helte frem til en sejr, men FCN ville det helt anderledes og gik også efter sejren. Karlo Bartolec havde et godt skudforsøg, og Godsway Donyoh et hovedstød lige forbi Rønnows mål. Og i det 75. minut kom så målet til 3-2, skabt på et mønsterangreb af FCN. Mads Mini Pedersen tog en dribletur med bolden, lagde den videre til Mathias Jensen, der med en smart kigge væk finte blindt spillede Ernest Asante fri, og han sagde tak for tilbuddet ved at knalde bolden ind i målhjørnet.

Ti minutter før tid modtog groggy Brøndby endnu en træffer og denne gang  helt selvforskyldt. Gregor Sikosek nedlagde Stanoslav Lobotka i et gennembrud ved midterlinjen og fik fortjent sit andet gule kort, som dermed blev vekslet til rødt. Med kun 10 mand og alligevel tvunget til at satse med mange mand offensivt, levnede det plads til kontraspil, som gav friløbere til både Ernest Asante og Karlo Bartolec i slutfasen, men begge gange reddede Frederik Rønnow.

Det blev ved 3-2 og så brød jublen løs hos tigrene og de mange medrejsende fans, der havde en fantastisk aften i Brøndby, hvor FCN ikke har vundet siden næstsidste runde i mesterskabssæsonen. Nu har FCN i den seneste hjemmekamp spillet 1-1 mod det suveræne tophold FCK og altså vundet 3-2 på udebane over Superligaens nr. 2.

Det giver selvtillid og et fantastisk afsæt til de kommende kampe. Næste opgave er Silkeborg hjemme i Right to Dream Park på fredag kl. 20.15. Kom og giv tigrene den opbakning, de fortjener.

Se kampstatistik HER

Se matchfacts HER