FCN bestod med glans i “forprøven” mod FCM

Kategorier

Andreas Skovgaard var den eneste FCN-spiller, der fik fuld tid på banen mod Nykøbing.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland vandt 2-0 over FC Midtjylland i dagens hjemmekamp i Reserveholdsturneringen.

På søndag gælder det sindssygt vigtige point i Alka Superligaen, når FCN gæster Herning, og kan man dømme efter dagens “forprøve” i Right to Dream Park mod FC Midtjylland, lover det godt for FCN. Der var mest bid i tigrene, der tæmmede ulvene og vandt 2-0 i reserveholdskampen.

Det blev en knaldhård match med tempo og intensitet, hvor tacklingerne til tider befandt sig i grænselandet plus lidt til. FC Midtjylland startede bedst med et højt og voldsomt presspil, men de unge tigre stod godt imod uden at give meget plads til afslutninger for ulvene.

Efterhånden fik FCN pillet den værste aggressivitet af gæsterne og gav igen i tacklingerne på en måde, som skabte respekt og bedre plads at spille på. 1. halvleg bød ikke på de store målchancer til nogen af holdene, men FCN havde dog et par nærved og næsten forsøg.

Asante spænede alene igennem på en præcis fremlægning men fik ikke bolden med forbi keeperen, og der var ikke knald nok i et ellers frit hovedstød fra Mathias Rasmussen efter godt en halv times spil. Men efter en målløs 1. halvleg kom der allerede gang i målscoringen fire minutter efter pausen, da Andreas Skovgaard pandede bolden i kassen til 1-0 på hjørnesparksindlæg fra Mathias Rasmussen.

Herefter var det hård fight med masser af klogt spil fra især FC Nordsjællands side. Forsvaret stod solidt og midtbanen kontrollerede spillet og fordelte bolden godt rundt, så ulveungerne kom til at løbe meget forgæves og kun kom til et par sporadiske chancer for udligning.

Med fem minutter tilbage af kampen blev den afgjort af to indskiftede FCN-spillere. Magnus Wørts lavede en vigtig bolderobring højt på banen, og den gratis chance udnyttede Adnan Mohammad med et hurtigt antrit og præcist skud til 2-0.

Assistentræner Søren Krogh var naturligvis vældig tilfreds med indsatsen:

– Det var en holdpræstation, hvor alle bakkede hinanden flot op. Holdånd og helstøbt indsats hvor alle var klar til at yde, også de spillere der kom ind.

– Vi står imod deres energi og pres i starten og æder os ind i kampen. Der var mange gode ting i spillet, og vi beholdt ro og omtanke i alt, hvad vi foretog os. Det er tydeligt, at det er indarbejdet, hvad folk skal gøre, og alle vil gerne bidrage og byde ind.

– Eneste minus var, at vi ikke fik nok ud af de angreb, hvor vi kom bag om deres forsvar, fordi vi stod og kogte lidt i stedet for at styrte ind i feltet til afslutning.  Men generelt godt i en kamp med snert af Superliga. Den type reserveholdskampe giver en masse, lyder det fra Søren Krogh.

Reserveholdsturneringen tirsdag 14. marts i Right to Dream Park:

FCN-FCM 2-0 (0-0)
Mål: 49. minut 1-0 Andreas Skovgaard. 85. minut 2-0 Adnan Mohammad.

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
Patrik Carlgren
Marcus Gudmann (69: Adnan Mohammad), Abdul Mumin, Andreas Skovgaard, Clinton Antwi.
Christian “TK” Køhler, Nicklas Strunck (17: Magnus Kofod Andersen), Souheib Dahaflaoui (69: Jakob Johansson).
Ernest Asante (83: Magnus Wørts), Mathias Rasmussen (65: Collins Tanor), Martin Frese.

FC Nordsjælland fører nu Reserveholdsturneringen medaljeslutspil med7 point for tre kampe.