En magtdemonstration i ren opvisningsstil

Kategorier

Euforisk jubel efter endnu en Godsway Donyoh scoring.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland gjorde fodbold til kunst mod Silkeborg og vandt i suveræn stil med 5-1. Dermed er der liv i håbet om en plads i mesterskabsslutspillet.

Masser af energi og power prægede den indsats, FCN leverede i hjemmekampen mod Silkeborg, der nærmest blev kørt midt over fra første til sidste fløjt i Right to Dream Park. De gæstende midtjyder blev sat under et kolossalt pres, og FCN skabte så mange målchancer, at 5-1 sejren nærmest var et par mål for lille.

Med sejren holder FCN liv i håbet om en billet til mesterskabsslutspillet, men der et stadig lang vej. Der kræves både en udesejr over FC Midtjylland på næste søndag i sidste grundspilsrunde, hvor alle kampe afvikles samtidigt, samt at en række andre resultater flasker sig for tigrene.

Uanset hvordan det ender, kan ingen pille ved, at FC Nordsjælland lige nu måske er Danmarks bedst spillende hold. Otte mål i de seneste to kampe mod Brøndby og Silkeborg og to flotte sejre i træk sætter en tyk streg under, at FCN er på rette kurs med fremtidens hold.

Straks fra først fløjt mod Silkeborg var det tydeligt, at tigrene var opsatte på at udnytte det boost, som sejren i Brøndby gav holdet. Silkeborg blev sat under massivt pres, og skuddene haglene ind mod midtjydernes mål i en konstant strøm i det første kvarter.

Og i det 21. minut kom så belønningen, da Mads Mini Pedersen energisk fightede for bolden ved baglinjen og blev ramt i hovedet, så bolden røg ind foran mål. Her steg Marcus Ingvartsen til vejrs og headede Godsway Donyoh fri til skud, og ghaneseren hamrede sin 7. sæsontræffer ind.

I det 38. minut blev det 2-0, da Stanislav Lobotka sendte Mads Mini Pedersen afsted på venstrekanten med en præcis diagonalbold. Minis perfekte indlæg tog Emiliano Marcondes flot med sig og scorede elegant. Det burde have været en større føring til FCN ved pausen efter spil og chancer i 1. halvleg, som FCN dominerede totalt.

Silkeborg kom lidt bedre ud til 2. halvlegs start, men efter ti minutters spil blev kampbilledet igen som i 1. halvleg, hvor FCN havde hele initiativet. Og da det i det 61. minut blev rent skydetelt foran Silkeborgs mål med tre redninger i træk af keeper Thomas Nørgaard, måtte han give fortabt til sidst, da Dennis Flinta med en stiv tå febrilsk sendte bolden i eget net til 3-0.

Og så gik det stærkt. Det blev 4-0 i det 64. minut. da Stanislav Lobotka erobrede bolden og sendte et godt skud afsted. Riposten fra målmanden lagde Godsway Donyoh stille i det tomme net. Og i det 67. minut gjorde Marcus Ingvartsen det til 5-0 på Mads Mini Pedersen perfekte tværpasning.

Herefter tænkte FCN-træner Kasper Hjulmand på næste kamp og lavede tre hurtige udskiftninger, hvor blandt andet Stanislav Lobotka blev taget ud, så han ikke skulle risikere en advarsel, der ville koste karantæne mod FCM. Også Emiliano Marcondes og Mads Mini Pedersen fik fri før tid i dagens magtdemonstration.

Silkeborg fik lidt mere plads at spille på i det sidste kvarter, men det var alligevel unødvendigt, at gæsterne fik lov at få et trøstmål at rejse hjem på. Uden at det på nogen måde kunne tage pynten af en fantastisk FCN-indsats.

FCN har sat en fremragende slutspurt ind med uafgjort mod FCK og sejre over Brøndby og Silkeborg, og nu venter så sidste spilledag i grundspillet med et tårnhøjt spændingsmoment.