Emiliano: Dejligt at mærke, at det også betyder meget for fansene

Kategorier

Godsway Donyoh og Emiliano Marcondes synger her sammen med fansene efter storsejren på 5-1 over Silkeborg.

Foto: Rie Neuchs

– De tre point er vigtige uanset hvilket slutspil, vi havner i, siger Emiliano Marcondes før “finaledagen” på søndag i Herning.

Med den nye turneringsstruktur har 26. spillerunde i årets Alka Superliga fået en helt speciel betydning. Det er her, Superligaen skal splittes op i tre grupper, én med de seks øverste til medaljeslutspil, og to med fire klubber i hver i et hæsblæsende kvalifikationsspil.

Alle kampe spilles samtidigt søndag kl. 17.00, så ingen klubber kan spille på andres resultater. Det giver en slags finaledag for især de fire klubber, SønderjyskE, Randers, AaB og FC Nordsjælland, der alle ligger i grænselandet til medaljeslutspillet.

FCN har sat en fantastisk stærk slutspurt ind med uafgjort hjemme mod FCK, sejr ude over Brøndby og storsejren i fredags i Right to Dream Park med hele 5-1 over Silkeborg. Dermed kan FCN nå 6. pladsen, hvis alt flasker sig for tigrene på sidste spilledag i grundspillet, og det får en hel konvoj af fans til at tage turen til Herning som support.

Emiliano Marcondes glæder sig til opbakningen i Herning:

– Det er især vigtigt for os spillere at mærke, at kampen også betyder noget særligt for fansene. Vi spillere vil selvfølgelig gøre alt for at vinde under alle omstændigheder, og den store opbakning fra medrejsende fans viser os, at de også har store følelser med i det her.

– Vi glæder os over, at mange vil tage så langt for at støtte os. Vi kan ikke selv afgøre, om vi kommer i medaljeslutspillet, men vi vil gøre alt for at vinde, og de tre point er meget vigtige uanset hvilket slutspil, vi havner i.

– Rækker de tre point ikke til en plads i medaljeslutspillet, vil de under alle omstændigheder gavne os meget i kvalifikationsspillet, for så har vi fra start slået et lille hul til de andre hold. Og så vil vi jagte muligheden for at vinde vores gruppe og derefter må vi så se hvor langt vi kan bære det, siger Emiliano Marcondes.

Situstionen før sidste runde i grundspillet er den, at FCN kan sikre 6. pladsen med en sejr over FCM, hvis hverken Randers eller AaB vinder udekampene mod henholdsvis SønderjyskE og Viborg. FCN kan også slippe med i medaljeslutspillet med uafgjort i Herning, hvis både Randers og AaB taber.

Fanklubben Wild Tigers har arrangeret bustur til Herning. Læs om den HER