Alex: Vi skal alle have en god dag for at vinde

Kategorier

Alex Runarsson leverede en rigtig god målmandspræstation mod FCK og var i høj grad med til at sikre det ene point.

Boesenfoto.dk

– Brøndby er et svært sted at spille, men vi skal finde løsningerne mod deres høje presspil, siger FCN-keeper Alex Runarsson, der har fået ekstra selvtillid af forårets to første kampe.

FC Nordsjællands islandske målmand, Alex Runarsson, har fået en god start på foråret med to stærke præstationer mod Lyngby og senest FCK, og han tror også på point i søndagens udekamp mod Brøndby:

– Det er altid hårdt at spille i Brøndby, men vi skal gå ind til kampen med selvtillid. De presser altid højt, men vi må finde de rigtige løsninger, og så skal vi alle sammen have en god dag for at vinde. Det er ikke nok, at 7-8 mand spiller godt. Vi skal alle toppræstere på søndag.

– Som målmand mod Brøndby gælder det om at være på hele tiden, for de skyder på det hele. Vi skal spille vores eget spil, og spille os ud af deres pres. Jeg synes, vi spillede en rigtig god kamp mod Lyngby, hvor vi desværre ikke fik point, og det gav godt med selvtillid mod FCK, specielt fordi vi fik et point, så jeg tror bestemt på det i Brøndby, siger Alex Runarsson.

Han startede året med en tur med det islandske landshold og kom så tilbage til FC Nordsjælland til den nye spanske målmandstræner Iñaki Caña Pavon, og ham har han allerede lært meget af:

– Jeg er meget tilfreds med måden, han træner os målmænd på. Iñaki er kommet med nye og anderledes ting i målmandstræningen, og jeg føler, at det allerede har hjulpet mig meget og forbedret mit spil.

– Han arbejder især med eksplosivitet i vores målmandsaktioner, vores positioner i de forskellige situationer og så også et hurtigere afspil, så vi sætter noget i gang med det samme. Vi har alle nydt godt af at arbejde med nye positioner ved indlæg, og måske specielt mig, som ikke er så høj. Det er Iñaki heller ikke selv, og derfor har han andre udgangspositioner, som passer bedre til mig, siger Alex Runarsson.

Efter Indy Groothuizens skade har Alex også fået ny konkurrent til målmandsposten udover unge Peter Vindahl Jensen. Den svenske landsholdskeeper Patrik Carlgren presser også på i kampen om pladsen i målet her i foråret:

– Det er rigtig godt, og konkurrencen er jo bare, som den var i efteråret med Indy og Peter. Det gør os alle sammen bedre. Man skal hele tiden vise moment og holde et højt niveau. Og selv om det ikke burde være nødvendigt, så er sådan, at man altid lige kan give sig lidt ekstra, når man mærker et pres, lyder det fra Alex Runarsson.