Alex: Det bobler stadig indeni

Kategorier

Målmand Alex Runarsson har grund til jubel efter at Island i aftes sikrede sig VM-billetten.

Foto: Getty Images

– Vi glæder os over chancen for at jagte tredjepladsen og europæisk fodbold, lyder det fra FCN-keeper Alex Runarsson.

FC Nordsjællands islandske målmand var en vigtig brik for holdet, da FCN skabte ”miraklet i Herning” og i sidste øjeblik tjekkede ind med billet til det eftertragtede mesterskabsspil.

Der var så meget, der skulle flaske sig på grundspillets sidste dag for FCN, og det gjorde det heldigvis. Alex leverede store redninger og FCN præsterede flot som hold, så tigrene klarede selv kravet med en sejr på 2-1 over FC Midtjylland. Og da slutfløjt lød på de andre stadions, hvor hverken AaB eller Randers måtte vinde, brød jublen løs. Der var ellevild glæde, og spillerne fejrede det sammen med de mange medrejsende fans.

– Det bobler stadig indeni og er en fantastisk følelse, som jeg straks mærker igen, bare vi snakker om den dag. Det var som en dobbelt succes, og alle følelser kommer igen. Jeg tror, vi vil kunne huske dem altid som noget, man virkelig vil kæmpe for at opleve igen, siger Alex Runarsson.

Nu er det kommet lidt på afstand. Der har været landskamppause, og den kun 22-årige keeper glæder sig bare til de store udfordringer, der ligger i kampene mod de andre hold i Alka Superligaens Top 6:

– Det er jo klart sjovest at spille kampe mod alle de gode hold og med stort publikum. Nu glæder vi os til at jagte tredjepladsen og billet til europæisk fodbold. Det har været et sindssygt godt forår, og nu kan vi gå efter alle mulighederne uden at være bange for noget.

– Vi starter mesterskabsspillet på sjettepladsen, og vi skal så højt op som muligt. Kan vi spille os til en plads i Europa League, bliver næste sæson også meget sjovere. Der er ikke så langt op, og vi vil gøre alt for at spille europæisk fodbold i næste sæson, siger Alex Runarsson, der ikke selv var hjemme på Island for at optræde i nationaldragten denne gang.

– Jeg er blevet for gammel til U/21 landsholdet og fik ikke valg til Islands A-landshold, så jeg kunne i stedet tage en tur til Belgien i weekenden og besøge mine forældre, siger Alex Runarsson. Hans far er cheftræner for Lokeren i den bedste belgiske fodboldrække, hvor også den tidligere FCN-spiller Mario Ticinovic spiller nu.

Alex Runarsson har i denne sæson fået spanske Iñaki Caña Pavon som ny målmandstræner, og det nyder han:

– Jeg elsker at arbejde på træningsbanen sammen med Iñaki og de andre målmænd. Vi arbejder godt sammen og er gode venner, selv om vi er konkurrenter om pladsen. Der er hele tiden pres på, men vi bakker hinanden op og jubler sammen, siger Alex Runarsson, der også straks efter slutfløjtet i Herning fik en kæmpe krammer af den skadede målmand Indy Groothuizen, som det ses på billedet herunder.

Foto: Getty Images