U/17 hentede en storsejr i Esbjerg

Kategorier

Nikolai Frederiksen er topscorer i U/17 Ligaen med 16 mål.

Foto: Per Kjærbye

U/17 landsholdsspiller Nikolai Frederiksen var sprudlende med tre mål og to assists i 6-1 sejren. U/19 tabte 1-2 i Esbjerg.

U/17 Liga: Esbjerg-FCN 1-6 (1-3)
Mål: 0-1 Oliver Tølbøll. 0-2 Mikkel Damsgaard. 0-3 Nikolai Frederiksen. 1-3 i 33. minut. 1-4 Nikolai Frederiksen. 1-5 Oliver Tølbøll. 1-6 Nikolai Frederiksen.

FC Nordsjællands U/17 drenge kom flyvende fra start i Esbjerg og bragte sig i løbet af kun 23 minutter sikkert foran med 3-0. Det blev 1-0 ved Oliver Tølbøll og 2-0 ved Mikkel Damsgaard efter to velgennemspillede angreb og tværaflevering fra Nikolai Frederiksen.

Nikolai Frederiksen ville også selv på måltavlen, og det kom han direkte på frispark midt i 1. halvleg. Der var chancer til flere mål før pausen, men i stedet blev det til en vestjysk reducering.

I 2. halvleg fortsatte FCN dominansen. Mikkel Damsgaard lagde op til 4-1 scoringen ved Nikolai Frederiksen. Oliver Tølbøll satt sin anden træffer ind til 5-1, inden Nikolai Frederiksen fuldente en super dag ved scoringen til 6-1, inden han på torsdag tager afsted med Danmarks U/17 landshold til Nordirland.

U/17 træner Kasper Kurland kunne kun være tilfreds med præstationen:

– Hele holdet leverede fint, og drengene kom straks fra start ud til kampen med det helt rigtige udtryk. Både presspillet og reaktionerne virkede godt, så det var en flot indsats alt i alt, lyder det fra Kasper Kurland.

U/19 Liga: Esbjerg-FCN 2-1 (2-1)
Mål: 37. minut 0-1 Andreas Olsen. 38. minut 1-1. 39. minut 2-1.

FC Nordsjælland tabte sæsonpremieren til Esbjerg, og det gentog sig desværre i forårspremieren, hvor vestjyderne på hjemmebane vandt 2-1. Kampen blev spillet i en strid blæst, og FCN havde svært ved at komme ud af Esbjerg høje pres i den første halve time.

De unge tigre fightede for at få kampen spillet på egne præmisser, og der begyndte at lykkes efter en halv times spil, og det gav bonus i det 37. minut, da Ondreas Olsen kunne score til 1-0 på oplæg fra klubben nye spiller Zackarias Faour. Desværre hvilede tigrene på laurbærrene i minutterne derefter og blev prompte straffet for uopmærksomhed. Så kun to minutter senere havde Esbjerg scoret to gange og vendt kampen på hovedet.

Bagud 1-2 blev 2. halvleg en lang forgæves kamp for at komme tilbage, og det lykkedes aldrig for alvor at få sat Esbjerg under det tryk, der kunne have givet en udligning.

– Efter en god opstart blev det en dårlig forårspremiere for os. Vi søgte mulighederne, men spillet blev forceret for meget i 2. halvleg i jagten på udligning. Vi arbejder videre, og nu har vi Randers hjemme på lørdag. Så må vi rejse os der, siger U/19 træner Morten Karlsen.