Tempo og tænding men heldet var væk

Kategorier

Marcus Ingvartsen græmmer sig over en kikset målchance.

Boesenfoto.dk

Alt var rigtigt bortset fra resultatet i FC Nordsjællands forårspremiere mod Lyngby, der endte med et komplet misvisende 0-1 nederlag.

Det var et virkelig tungt og næsten uforståeligt nederlag, der blev FC Nordsjællands facit af forårets første kamp i Right to Dream Park. FCN kom ud til kampen med det helt rigtige udtryk, og gæsterne fra Lyngby blev fra kampens start sat under voldsomt pres.

Tigrene gik på banen med en imponerende gnist  og masser af kreativitet, og de skabte flere helt åbne målchancer i det første kvarter. Desværre stod effektiviteten ikke mål med viljen, og den manglende skarphed kom også til at koste dyrt. Havde FCN udnyttet de store muligheder i starten af kampen, var de tre point med garanti blevet i Farum.

Men det var decideret uheld, da den meget velspillende Karlo Bartolec allerede i det 7. minut lavede et gennembrud i højre side og afsluttede med et knaldhårdt skud, der prellede af på indersiden af den bagerste stolpe. Og lidt efter serverede Karlo Bartolec for fødderne af Emiliano Marcondes, der sendte afslutningen over mål.

Lyngby havde intet at byde ind med i 1. halvleg bortset fra et enkelt contraangreb, hvor Alex Runarsson i målet måtte præstere en god redning overfor den frie David Boysen. Men i det 21. minut faldt kampens afgørelse, da Jeppe Kjær helt uforståeligt fik lov at gå i ryggen på Patrick Mtiliga, der efterfølgende trådte i bolden og faldt, så Jeppe Kjær let kunne spille bolden ind tæt foran mål, hvor David Boysen skrabede den i kassen til 1-0.

Der lignede et kæmpe frispark til Mtiliga før scoringen og at det ikke blev dømt, virkede som et fejlskøn af både dommer Lars Christoffersen og linjevogteren lige foran episoden. Men 1-0 målet til Lyngby blev altså godkendt, og det satte gemytterne i kog i en grad, så der blev strøet gule kort ud i massevis i resten af halvlegen.

Alligevel holdt FCN-spillerne fokus og skabte også i resten af halvlegen en stribe muligheder for udligning. Men Lyngby-keeper Jesper Hansen kom i vejen for meget, og så manglede FCN-spillerne forsat træfsikkerheden og en lille bitte smule held. Det blev til mange nærgående skud, men enten ramte bolden en forsvarer eller strøg lige forbi mål.

I 2. halvleg allerførste minut var Lyngby tæt på at øge føringen, men herefter var kampbilledet igen det samme. FCN tog teten og satte endnu mere tryk på kedlerne godt bakket op af de entusiastiske FCN-fans, som virkelig gav den gas. Lyngby koncentrerede sig kun om at forsvare og sparke væk, og mod slutningen af kampen blev det lettere for gæsterne, da tigrene efterhånden mistede lidt af troen på en højere retfærdighed.

Kampen endte 1-0 til Lyngby og blev dermed endnu et eksempel på, hvor uretfærdig fodbold kan være. Det gælder om at kende sin besøgelsestid foran mål, og det gjorde FCN desværre ikke i den kamp. Nu er der kun at tage alt det gode med videre og fortsætte opbygningen af et stærkt ungt hold. Tegningen er der.

FCN gjorde næsten alt rigtigt bortset fra det vigtigste i fodbold, nemlig at sparke bolden i kassen. Men potentialet er stort, og måske er medgangen der allerede i næste spillerunde, hvor FCK kommer på besøg i Right to Dream Park søndag 26. februar kl. 16.00.

Se statistik fra kampen HER

Og matchfacts HER