2-1 sejr til FCN over Vålerenga

Kategorier

Godsway Donyoh scorede til 1-0 for FCN.

Foto:Getty Images

FC Nordsjælland vandt den første af de tre træningskampe på turen til La Manga i Spanien. Se highlights HER

Det blev en fuldt fortjent sejr på 2-1 til FCN i dagens kamp mod norske Vålerenga. Alle mål blev scoret i en velspillet 1. halvleg, hvor Godsway Donyoh og Tobias Mikkelsen bragte FCN foran 2-0, før Vålerengas reducering lige inden pausefløjtet Der var spil og chancer til en større sejr i en rigtig og generelt en god testkamp af FCN.

Det norske hold startede kampen aggressivt, og de første minutter var præget af mange frispark. Men efterhånden fik FCN bedre greb om spillet, og efter en nærgående afslutning fra Emiliano Marcondes, lykkedes det FCN at komme i front efter et lille kvarters spil. Godsway Donyoh scorede køligt efter en dyb stikning fra Stanislav Lobotka.

Herefter havde FCN for alvor fat i kampen, og Lobotka var altdominerende på midtbanen. Flere gange var FCN tæt på ny scoring ved både Marcus Ingvartsen og Godsway Donyoh. Og i det 41. minut kom så målet til 2-0, da Tobias Mikkelsen fra nært hold kunne afslutte et godt angreb. Forinden var FCN blevet tvunget til udskiftning af en skadet Andreas Maxsø.

Kort før pausefløjtet lykkedes det imidlertid Vålerenga at få reduceret til 1-2 på et direkte frispark helt oppe i målhjørnet.

FCN skiftede endnu tre spillere i pausen, og efter fem minutters spil i 2. halvleg var tigrene tæt på at øge føringen, da indskiftede Patrick Mtiliga lagde et indlæg præcist til Tobias Mikkelsen, men han hovedstød ramte en norsk spiller. Kort efter havde Marcus Ingvartsen en stor chance på frispilning fra Tobias Mikkelsen.

FCN fortsatte med at jagte endnu en scoring, og det var tæt på flere gange, og da Vålerenga i slutfasen blev reduceret til ti mand, pressede FCN ekstra hårdt på. Men det blev ved 2-1 og en fuldt fortjent sejr til FC Nordsjælland.

Matchfacts:

Træningskamp onsdag 1. februar kl. 14.30 på La Manga i Spanien

Vålerenga-FC Nordsjælland 1-2 (1-2)
Mål: 13. minut 0-1 Godsway Donyoh. 41. minut 0-2 Tobias Mikkelsen. 45. 1-2 Herman Stengel.

FC Nordsjællands startopstilling:
Indy Groothuizen.
Karlo Bartolec, Pascal Gregor, Andreas Maxsø (32. minut Viktor Tranberg), Mads “Mini” Pedersen.
Stanislav Lobotka, Mathias Jensen, Emiliano Marcondes.
Tobias Mikkelsen, Marcus Ingvartsen, Godsway Donyoh.

FC Nordsjællands opstilling fra 2. halvlegs start:
Alex Runarsson
Patrick Mtiliga, Pascal Gregor, Viktor Tranberg ,  Mads “Mini” Pedersen.
Stanislav Lobotka, Victor Nelsson, Emiliano Marcondes.
Tobias Mikkelsen, Marcus Ingvartsen, Godsway Donyoh.

Indskiftninger i 2. halvleg:
64. minut: Ernest Asante for Tobias Mikkelsen
73. minut: Mathias Rasmussen for Godsway Donyoh
79. minut: Abdul Mumin for Mads “Mini” Pedersen