Altid magi over kampene mod FCK

Kategorier

Magisk øjeblik: Morten Nordstrand drejer nærmest vægtløst rundt i luften og saksesparker bolden i kassen til 2-2 den. 11. august 2013.

Boesenfoto.dk

På hjemmebane har tigrene gang på gang forvandlet løver til lam i de seneste seks år

Der er altid noget helt specielt over kampene, når det er FCK, der gæster Right to Dream Park. Netop de kampe er spækket med momenter, som alle stadig husker og mindes med stor glæde, hvis man er FCN-fan.

I de seneste seks år er FCK kun sluppet fra Farum med de tre point én eneste gang, nemlig 3-2 sejren i april 2013 på et mål af Andreas Cornelius kort før tid efter FCN-føring på 2-1 ved pausen. De øvrige kampe har givet tre sejre og to uafgjorte kampe.

Set med FCN-øjne var den vigtigste sejr helt klart den i maj 2012, hvor Mikkel Beckmann sørgede for kampens enlige scoring, som for alvor sendte FCN på mesterskabskurs.

Men hvem husker ikke også Morten Nordstrands udligning til 2-2 på det fantastiske saksespark i august 2013. Det blev senere kåret som årets mål og er måske fortsat det bedste, der nogensinde er scoret i Alka Superligaen.

I november 2014 sluttede det målløst, men her huskes kampen for stor dramatik, da Christian Poulsen fejrede sit comeback til dansk fodbold med et rødt kort ved at knalde en albue i maven på Emiliano og give flash back til en lignende episode på landsholdet.

Senest er det 2-0 sejren for knap et år siden, der står klart i erindringen på grund af to perletræffere af Emre Mor og Tobias Mikkelsen. FC Nordsjælland blev med den sejr i øvrigt det eneste nuværende Superligahold, der vandt over FCK i hele 2016.

Og FCN kan med en sejr på søndag i 23. spillerunde også tilføje FCK det første nederlag i denne sæson. Udover de tre vigtige point er der også masser af prestige på spil.

Se en lille billedkavalkade fra de seneste seks år hjemmekampe mod FCK: