Maxsø: Det ville være fedt at give FCK det 1. nederlag

Kategorier

Foto: Getty Images

– Selv om top seks ser svært ud lige nu, er hvert eneste point fortsat vigtigt at få med videre til grupperne, siger FC Nordsjællands stærke forsvarsspiller.

Andreas Maxsø er kun 22 år men allerede en rutineret spiller, der stærkt nærmer sig FC Nordsjællands Hall of Fame. Han spiller sin kamp nr. 99 søndag kl. 16 mod FCK i Right to Dream Park, og han kan altså tilslutte sig klub 100 selskabet allerede i næste kamp ude mod Brøndby.

Og ligesom klubkammeraten Pascal Gregor fik Andreas Maxsø sin Superligadebut mod netop FCK, endda i Parken den 9. december 2012. Begge var kun U/19 spillere dengang, og Andreas Maxsø husker tydeligt den kamp:

– Det var noget af en start med debut i Parken og under opvarmningen var jeg nærmest helt væk og kunne ikke ramme en bold. Men så kom vi i gang, og så kom der mere ro på, selv om vi endte med at tabe 1-4.

– Jeg har spillet mod FCK mange gange siden, og vi har gjort det godt mod dem her på hjemmebane. Jeg husker især med glæde 1-0 sejren i foråret 14, hvor det var mit indlæg, som Nordstrand rettede af, så bolden ramte stolpen og FCK-målmand Kim Christensen i ryggen, inden den røg i mål.

– Også Nordstrands saksespark og det røde kort til Christian Poulsen er selvfølgelig noget, man husker. Men nu er det en ny kamp, og den er fantastisk vigtig. Jeg synes, vi spillede en fin kamp mod Lyngby, men marginalerne var ikke på vores side.

– Der kommer altid den slags kampe, hvor bolden bare ikke vil ind. Det var irriterende, og vi var meget skuffede, men nu er det en ny uge og vi ser fremad. Selv om top seks ser svært ud lige nu, er hvert eneste point vigtigt at få med videre til grupperne, så vi skal jagte alle point, fastslår Andreas Maxsø.

– Selv om det er FCK, skal vi bare spille vores spil, og det ville være fedt at give dem deres første nederlag i sæsonen. De har det altid svært her, og det skal vi prøve mentalt at drage fordel af.

– Jeg forventer ikke, at FCK er mærket af, at de har spillet Europa League kamp torsdag, for de kan jo nærmest stille med to hold af kvalitetsspillere i Superligaen. Vi må fokusere på os selv og sørge for at være mentalt klar på opgaven, siger Andreas Maxsø, der i denne sæson har spillet samtlige kampe bortset fra de to, der blev spillet, mens han og Pascal Gregor repræsenterede Danmark med OL.

Køb billet til braget mod FCK HER