FCN starter skole for målmandstrænere

Kategorier

Iñaki Caña Pavon er her i gang med træningen af Superligaholdets målmænd.

Under ledelse af FC Nordsjællands nye spanske målmandstræner, Iñaki Caña Pavon, får alle et unikt indblik i en helt ny tilgang til målmandstræning.

På mandag 27. februar kl. 16.30 til 18.00 starter FC Nordsjælland en skole for målmandstrænere i Right to Dream Park. Alle klubbens målmænd fra U/13 til og med U/19 deltager.

FC Nordsjællands nye spanske målmandstræner Iñaki Caña Pavon står for træningen sammen med akademiets nye målmandstræner, Simon Toft Hansen samt Dan Lindqvist. Desuden vil superligamålmændene også deltage på skift, som det passer ind.

Alle målmandstrænere i FC Nordsjællands mange samarbejdsklubber er velkomne til at deltage, enten som målmandstræner (i mesterlære) eller som observatører. Tilmelding skal under alle omstændigheder ske til FC Nordsjælland, uanset om man deltager aktivt eller passivt, og interesserede kan kontakt FSN-ansvarlig Thomas Arndt på mail ta@fcn.dk

Målmandstrænere vil få et indblik i FC Nordsjællands helt nye tilgang til målmandstræningen, hvor decision-making, positionering, eksplosivitet, dynamik, reaktion, hurtighed, spil med fødder og ekstrem mental parathed er hovedområderne i vores nye træningsmetodik.

FC Nordsjællands tekniske direktør, Flemming Pedersen, er meget inspireret af den nye tilgang til målmandstræning, som Iñaki  Caña Pavon står for:

– Jeg lærte først rigtigt om målmandsspillet, da jeg fulgte Frans Hoek på nærmeste hold i Ajax i første halvdel af halvfemserne. Her lærte jeg, at målmandstræning også skulle eksekveres i samarbejde med forsvarsspillerne og resten af holdet og at positionering, decision-making og forståelse af spillet var det vigtigste i målmandstræningen.

– I Tyskland og i Mainz 05 fik jeg øjnene op for den fysiske og meget mere dynamiske del af målmandstræningen. Der blev trænet med en enorm fysisk intensitet uden at miste fokus på de teknisk/taktiske detaljer.

– I FC Nordsjælland har vi nu ansat en spansk målmandstræner, Iñaki Caña Pavon, der kommer med den spanske metode. En metode, der indeholder alt det bedste fra henholdsvis Fransk Hoek samt den tyske målmandsskole. Denne form for målmandstræning foregår på et niveau, som jeg aldrig tidligere har stiftet bekendtskab med, siger Flemming Pedersen.