FCN henter svensk landsholdsmålmand

Kategorier

Patrik Carlgren vil spille med trøje nummer 1.

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland har skrevet kontrakt for resten af sæsonen med den 25-årige Patrik Carlgren, der vogtede målet for Sveriges U/21-landshold, som vandt U/21 EM guld, og var tredje keeper for det svenske A-landshold ved EM sidste sommer.

Patrik Carlgren har de seneste tre år stået på mål for AIK Stockholm i 75 kampe. Hans kontrakt med AIK Stockholm udløb ved nytår, og planen var, at han skulle have fortsat karrieren hos 1860 München. Men noget gik galt i papirarbejdet med det tyske fodboldforbund, og han er derfor kontraktløs og kan spille straks for FCN, selv om transfervinduet i Danmark er lukket.

For FC Nordsjælland er det en perfekt mulighed efter det uheld, der ramte den hollandske målmand Andy Groothuizen under træningslejren på La Manga. Groothuizen er netop blevet opereret i knæet for en meniskskade, og vil derfor sandsynligvis ikke blive spilleklar før i slutningen af foråret.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller:

– Vi har selvfølgelig ageret fordi Indy er blevet ramt af en skade, som vil holde ham ude i længere tid. Vi står foran nogle yderst vigtige kampe i foråret, vi vil gerne sikre os, således at vi står stærkest muligt. I Patrik får vi en målmand ind, som fra dag et af, kan tage konkurrencen op med Alex Runarsson om den faste plads i målet. Samtidig vil Patrick være med til at styrke vores målmandsteam med Alex og Peter Vindahl, fortæller CV.

Patrik Carlgren selv glæder sig over muligheden for at komme til FCN, hvor spilletid står højt på hans liste.

– Det her er en god mulighed for mig og jeg vil glæde mig til at komme i gang og begynde at træne og spille med et hold igen. Jeg har brugt januar måned for mig selv ved at holde formen ved lige, men der mangler naturligvis lidt kampform nu.

– De folk jeg har mødt i klubben har vist en stor professionalisme og trænerteamet har været meget overbevisende, det tegner enormt positivt. Det er samtidig et hold som er ungt, og som ønsker at bruge mest tid med bolden. Det passer mig godt, jeg vil gerne være med til at lede en ung gruppe nede bagfra. Nu skal vi bruge foråret på at lære hinanden godt at kende, og så må vi se hvad der sker til sommer, fortæller Patrik Carlgren.

Facts:
Patrik Carlgren
Født: 8. januar 1992
Position: Målmand
Klubber senior:
2009-11: Falu FK 25 kampe
2011-13: IK Brage 20 kampe
2013-16: AIK Stockholm 75 kampe
Landshold:
Sverige A landshold: 1 kamp
Sverige U/21 landshold: 18 kampe