Energifyldt sejr over Kalmar

Kategorier

FC Nordsjælland sluttede træningslejren i Spanien med at sikre sig en ganske sikker 1-0 sejr over svenskerne. En sejr der i virkeligheden burde have været langt større, men spillerne havde tydeligvis valgt at gemme nogle af målene til sæsonpremieren mod Lyngby den 17.februar.

Det var Marcus Ingvartsen, som blev matchvinder i 66 minut efter at han havde været tæt på flere gange i kampen.

Allerede efter 7 minutter burde det have stået 1-0, da Tobias Mikkelsen rundede målmanden og spillede bolden bagud til Marcus Ingvartsen, men hans afslutning blev reddet på stregen af en svensk forsvarsspiller. Godsway Donyoh var to gange tæt på at score det første mål i kampen, men første gang blev han blokeret i skudøjeblikket og anden gang sendte han bolden forbi stolpen.

Kalmar havde en mulighed i første halvleg, og det var et langt indkast, som en helt fri Kalmar-angriber headede i hænderne på Alex Runarsson. Det gav 0-0 ved pausen, og FCN skiftede ingen til 2.halvleg.

2.halvleg var kun næsten sat i gang da Ingvartsen opsnappede en bolden bag om forsvaret og susede mod målet. Men igen kom der en svensk fod i skudøjeblikket. 10 minutter senere var selvsamme Ingvartsen på spil efter Mathias Jensen dryssede et indlæg ind til bagerste stolpe, hvor angribere kom glidende ind i bolden, men desværre blev bolden sendt over.

I det 66 minut kom scoringen til 1-0 efter bolden blev vundet højt på banen og Godsway Donyoh spillede hurtigt frem til Ingvartsen der tornede bolden i mål bag en sagesløs svensk målmand. Bare to minutter efter målet var indskiftede Emiliano Marcondes tæt på med et frispark, som tvang den svenske gigant-keeper ud i en redning ved stolpen.

Stanislav Lobotka skulle have lukket kampen med 10 minutter tilbage, da Ernest Asante spillede ham fri i feltet. Men slovakken sparkede bolden over mål.

Det sluttede altså med en 1-0 sejr, og dermed vender FCN hjem til Farum efter en god træningslejr, som har budt på to sejre og en uafgjort.

Startopstilling mod Kalmar FF:

Alex
Pascal Gregor
Andreas Maxsø
Patrick Mtiliga (64min, Emiliano Marcondes)
Karlo Bartolec
Mads ‘Mini’ Pedersen
Mathias Jensen (83min, Christian ‘TK’ Køhler)
Stanislav Lobotka (83min, Viktor Tranberg)
Godsway Donyoh (75min, Martin Frese)
Tobias Mikkelsen (70min, Mohammed Fellah)
Marcus Ingvartsen (70min, Ernest Asante)