Fint kombinationsspil men svage afslutninger

Kategorier

Mads Mini Pedersen i et gennembrud på venstrekanten.

FCN styrede spillet, men FC Helsingør havde effektiviteten og vandt dagens træningskamp i Right to Dream Park med 1-0

Ligesom i den seneste træningskamp kom FCN hurtigt bagud. Gæsterne fra FC Helsingør gennemførte i kampens 6. minut et mønsterangreb, som blev afsluttet på fornemste vis til 1-0 af Vito Hammershøy-Mistrati. Og netop den effektivitet og flotte scoring skulle vise sig at blive kampafgørende.

Det lykkedes nemlig ikke for FCN at få hul på bylden mod et stærkt forsvarende Helsingør-mandskab, selv om tigrene til tider nærmest var i totaldominans med bolden. FCN fastholdt en fin struktur i spillet og flyttede bolden rundt med stor tålmodighed, men ved de afgørende pasninger foran mål kom der altid en gæstefod i vejen.

Det kneb med at skabe de helt åbne chancer, og når der endelig bød sig en mulighed, var FC Nordsjællands afslutninger for svage. Adnan Mohammad headede forbi mål i fri position, og Helsingør-keeperen reddede et knaldhårdt skud fra Mathias Rasmussen. Risposten gik til Patrick Mtiliga, som ikke fik ordentligt træf på bolden.

Også Divine Naah og Adnan Mohammad havde nærgående forsøg mod slutningen af 1. halvleg, men forinden nåede FC Helsingør dog frem til sin anden farlige afslutning, hvor Indy Groothuizen måtte levere en god redning.

FCN skiftede fire mand til 2. halvleg og efter en times spil kom endnu fire nye spillere ind, så kun Mathias Rasmussen på midtbanen og centerforsvaret med Abdul Mumin og Viktor Tranberg spillede fuld tid. FC Helsingør brugte også svingdøren flittigt og skiftede stort set hele holdet efter knap en times spil.

FCN-mandskabet i 2. halvleg var meget ungt, men alligevel fastholdt spillerne grebet om kampen og styrede slagets gang, indtil man nærmede sig Helsingørs mål. Der blev spillet hurtigt og boldsikkert, uden at give for mange chancer væk. En enkelt alvorlig svipser i forsvaret gav dog en friløber til Helsingør, men her reddede Alex Runarsson i flot stil.

Godsway Donyoh burde have udlignet kort før han blev udskiftet, men fra spids vinkel skød han i sidenettet efter at have afdriblet målmanden. Og som kampen skred frem kom FCN til flere og flere muligheder. Benjamin Lund servede et par dejlige indlæg fra venstre baglinje, men der kom aldrig en afgørende tå på foran mål.

Tættest på udligning var Mathias Rasmussen, da han slap helt fri efter flot bandespil med to medspillere, men mirakuløst fik keeperen drejet bolden udenom stolpen, og så blev det ved 1-0 til 1. divisionsholdet fra FC Helsingør.

FC Nordsjællands næste træningskamp er på udebane mod Esbjerg på torsdag kl. 14, og tre dage senere sætter truppen kurs mod La Manga i Sydspanien til 10 dages træningslejr.

Træningskamp tirsdag 20. januar kl. 14.00 i Right to Dream Park:

FC Nordsjælland-Helsingør 0-1 (0-1)
Mål: 6. minut 0-1 Vito Hammershøy-Mistradi.

FC Nordsjællands startopstilling:
Indy Groothuizen
Patrick Mtiliga, Victor Tranberg, Abdul Mumin, Mads “Mini” Pedersen.
Divine Naah, Stanislav Lobotka, Mathias Rasmussen.
Ernest Asante, Godsway Donyoh, Adnan Mohammad.

FC Nordsjællands opstilling fra 2. halvlegs start:
Alex Runarsson
Victor Lorentzen, Abdul Mumin, Viktor Tranberg, Benjamin Lund.
Divine Naah, Stanislav Lobotka, Mathias Rasmussen.
Ernest Asante, Godsway Donyoh, Souheib Dhaflaoui.

Indskiftninger i 2. halvlegs 60. minut:
Victor Nelsson for Divine Naah
Magnus Kofod Andersen for Stanislav Lobotka
Martin Frese for Ernest Asante
Jakob Johansson for Godsway Donyoh