FCN viste gode takter trods 1-2 nederlag

Kategorier

Adnan Mohammad fremtvang det tyske selvmål til FCN-føringen på 1-0 midt i 1. halvleg.

Boesenfoto.dk

FCN var meget dominerende i den første halve time og kom foran 1-0 i årets første træningskamp, men Hansa Rostock svarede igen og vandt 2-1 på større effektivitet.

Tysk effektivitet fornægter sig ikke, og det resulterede i et nederlag på 1-2 for FC Nordsjælland, da tigrene i dag gæstede Hansa Rostock. Men i betragtning af at FCN kun har trænet i denne uge op til årets første træningskamp, mens Hansa Rostock skal stå klar til turneringsstart i 3. bundesliga allerede om 14 dage, var det en meget opmuntrende indsats af FC Nordsjælland.

Trods svære baneforhold blev der spillet meget fint pasningsspil, og især i kampens første halve time var FCN spilstyrende, selv om holdet var sammensat meget blandet, da hele truppen skulle have kamptid i benene. Og med fem spillere afsted i landsholdstjeneste og andre borte med skader, blev resten af truppen virkelig testet godt og viste mange fine takter undervejs.

FCN-spillerne startede lidt forsigtigt på det knoldede græsunderlag, der gjorde det svært at styre bolden. Men hurtigt fandt FCN ind i en rigtig god holdrytme, hvor presspillet ofte sad lige i skabet. Det skabte flere gode tilløb til chancer ved bolderobringer højt på banen.

Navnlig venstre side ved Adnan Mohammad og Mads “Mini” Pedersen fandt plads og var konstant udfordrende, mens Stanislav Lobotka i sin nye anførerrolle boltrede sig som sikker styrmand på midtbanen. Efter et kvarter var et indlæg fra “Mini” tæt på at give mål, men Hansa fik reddet på målstregen.

Efter 20 minutter fik FCN endelig bonus for det optimistiske og gode spil, da Adnan Mohammad erobrede bolden og satte i et lynhurtigt ryk direkte mod mål forbi hele forsvaret. Men det sidste træk blev for langt, og det så ud som om, keeperen kunne sparke væk for næsen af Adnan, men han sparkede bolden ind på sin egen forsvarer, så den røg retur og i nettet til selvmål og FCN-føring på 1-0.

FCN fortsatte med rigtig flot og kontrolleret spil, og det så meget lovende ud i den første halve time, men så var det som om, tigrene mistede grebet om kampen. Hansa Rostock fik vist tænder på et par hurtige omstillinger, og det gav tyskerne blod på tanden.

I 1. halvlegs sidste kvarter voldte især den lynhurtige tyske venstreside kvaler for FCN-forsvaret. Det gav nogle målchancer, og Indy Groothuizen måtte vise formatet ved en dobbeltchance ti minutter før pausen. Og i det 40. minut gik det galt for FCN, da tyskerne satte sig helt igennem og fra baglinjen kunne spille en mand helt fri tæt under mål til 1-1.

FCN foretog fem udskiftninger i pausen, og det tog lige lidt tid at finde holdrytmen igen. Det udnyttede Hansa Rostock til nogle nærgående forsøg, som den indskiftede målmand Peter Vindahl Jensen reddede flot. Ti minutter efter pausen kørte Hansa Rostock dog en så flot omstilling igennem med hurtigt pasningsspil, så tyskerne let kunne score til 2-1.

Herefter genvandt FCN lidt efter lidt igen grebet om spillet og kampen, og det var tæt på udligning efter et kvarter, hvor en bolderobring og hurtigt kontraspil sendte Mohammed Fellah alene igennem i dybden, men lige udenfor det tyske felt greb en forsvarer til en kompromisløs nødbremse, der i den danske Superliga ville have kostet direkte rødt kort. Her gav det kun et direkte frispark, som desværre blev sparket så himmelhøjt over mål, at Hansa Rostock nok har skrevet den kampbold på tabslisten.

FCN foretog en del yderligere udskiftninger i løbet af 2. halvleg og tættest på udligningen kom tigrene efter godt 70 minutters spil, da Tobias Mikkelsen og Ernest Asante sammen fik spillet sig igennem, men Asantes afslutning trillede desværre hen langs målstregen uden at krydse den. I slutfasen forsøgte FCN at lægge pres, men Hansa Rostock forsvarede sig godt.

Træningskamp lørdag 14. januar kl. 13.30 i Rostock:

Hansa Rostock-FCN 2-1 (1-1)
Mål: 20. minut 0-1 Selvmål. 40. minut 1-1 Stephan Andrist. 54. minut 2-1 Karim Benyamina.

FC Nordsjællands startopstilling:
Indy Groothuizen
Christian “TK” Køhler, Abdul Mumin, Viktor Tranberg, Mads “Mini” Pedersen.
Stanislav Lobotka, Mathias Rasmussen, Divine Naah.
Martin Frese, Godsway Donyoh, Adnan Mohammad.

FC Nordsjællands opstilling fra 2. halvlegs start:
Peter Vindahl Jensen
Christian “TK” Køhler, Abdul Mumin, Viktor Tranberg, Benjamin Lund.
Stanislav Lobotka, Mohammed Fellah, Divine Naah.
Ernest Asante, Godsway Donyoh, Tobias Mikkelsen.

Indskiftninger i 2. halvleg:
63. minut: Victor Lorentzen for “TK”
63. minut: Kasper Jørgensen for Godsway Donyoh
63. minut: Bartosz Slisz for Divine Naah
75. minut: Magnus Kofod Andersen for Lobotka