Pascal Gregor: EM er et stort mål for mig

Kategorier

Pascal Gregor: Deltagelsen ved OL var en kæmpe oplevelse.

Foto: Boesenfoto.dk

Fredag sætter Danmarks U/21 landsholdstrup kurs mod Dubai som forberedelse til sommerens EM-slutrunde, og med fra FCN er Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes

– Det bliver dejligt at komme afsted til varme og sommerlige træningsbetingelser. Jeg har aldrig været i Dubai før og glæder mig til træningslejren. Dubai har ry for luksus og jeg regner da med gode forhold til både træningen og de to kampe, vi skal spille.

Sådan lyder det med forventning i stemmen fra Pascal Gregor med udsigten til på fredag at skifte det danske snevejr ud med lunere himmelstrøg sammen med Danmarks U/21 landsholdstrup i Dubai. Landstræner Niels Frederiksen er i gang med forberedelserne til sommerens U/21 EM-slutrunde i Polen, og under opholdet i Dubai skal Danmark spille to kampe, først mod et kinesisk klubhold og derefter Usbekistans A-landshold.

Udover Pascal Gregor er FC Nordsjælland repræsenteret i truppen ved Andreas Maxsø, Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes, og FCN er dermed den klub med flest deltagere. Danmarks U/21 landshold vender retur fra Dubai mandag 23. januar, og for de fire FCN-spillere bliver det kun et kort gensyn med Right to Dream Park, for søndag 29. januar tager FCN afsted på træningslejr i 11 dage på La Manga i Sydspanien.

– Det bliver et vildt spændende forår, og det gælder virkelig om at gøre det godt på turen til Dubai, for selv om man er med i truppen nu, er der lang vej til EM-billetten.  EM er et stort mål for mig, men vi er mange om pladserne i den endelige EM-trup, så det gælder om at vise sit bedste hele tiden.

– EM-slutrunden vil være en kæmpeoplevelse og et godt udstillingsvindue. Man skal gribe chancen og vise sig frem på de store scener, når muligheden er der, siger Pascal Gregor, der også fik en kæmpe boost sidste sommer af at være med på Danmarks OL-landshold i Brasilien.

– Det var fantastisk. OL gav mig så meget, og jeg kunne mærke, hvordan jeg kom hjem som en gladere person. Sådan noget vil man kæmpe for at opleve igen. Det gav mig mere selvtillid. Man bliver styrket af at spille mod så gode spillere, og det håber jeg meget på, jeg kan være med til igen ved EM-slutrunden.

– Opskriften er at være klar hele tiden. Nu skal jeg sørge for at gøre det godt i Dubai og så gælder det om at præstere for FCN og få en fast plads på Superligaholdet i foråret. Det meste af den næste måneds forberedelser foregår heldigvis under varmere himmelstrøg med en stribe træningskampe, siger Pascal Gregor, mens han kigger ud på dagens snevejr over Farum.

Danmarks U/21 landshold møder onsdag 18. januar kl. 15.00 Henan Jianye fra Kina med danske Eddi Gomes på holdet, og søndag 22. januar kl. 18.00 er modstanderen Usbekistans A-landshold.

I slutningen af marts venter endnu to opvarmningskampe for Danmarks U/21 landshold mod Spanien og England, og 18. juni går det så løs ved EM-slutrunden i Polen med første kamp mod Italien. Herefter møder Danmark 21. juni Tyskland, og sidste gruppekamp er mod Tjekkiet 24. juni.