Mathias Jensen: Håber på mere spilletid i foråret

Kategorier

– Jeg glæder mig til træningslejren. Det giver altid en hel masse ekstra med 10 dage sammen, siger midtbanespiller Mathias Jensen.

21-årige Mathias Jensen blev for halvandet år siden rykket op i Superligatruppen fra FC Nordsjællands U/19 Ligamandskab, og han er lige nu registreret for 13 kampe i Alka Superligaen, heraf de 8 i denne sæson. Han har dog endnu ikke spillet fuld tid i nogen af kampene, men scoret i to af dem.

– Jeg håber naturligvis på mere spilletid i foråret. Nu har jeg haft halvandet år til at vænne mig til tempoet og finde min rolle. Jeg har også arbejdet hårdt i styrkelokalet og fået bygget nogle kilo på. Så jeg føler mig både fysisk stærkere og er blevet bedre defensivt, siger Mathias Jensen, der fik vist sine kvaliteter med en god 2. halvleg i træningskampen i Esbjerg i går.

Han kan spille alle tre positioner på midtbanen, og i Esbjerg kom han ind på den defensive som afløser for Victor Nelsson. Og netop 6’er positionen er i meget frit spil til forårspremieren, da både Victor Nelsson og Christian “TK” Køhler skal afsone en karantænedag i hjemmekampen mod Lyngby fredag 17. februar.

– Jeg har da noteret mig, at de har karantæne, og det giver en meget åben plads at kæmpe om. Selvfølgelig giver det lidt ekstra blod på tanden, og det er bare om at gøre det så godt som muligt både til træning og i kamp. Det er nu, jeg skal udnytte, det jeg har lært af tiden i Superligatruppen.

– I starten vil man så gerne det hele og løber og tænker på at gøre det rigtige. Man kommer let til at stresse for meget i sit spil, og så bliver det ikke så godt. Nu har jeg lært meget mere om, hvordan jeg skal løbe i de forskellige situationer. Jeg fik også flere spilminutter i efteråret, så det går den rigtige vej.

– Jeg føler, at jeg hele tiden lærer noget og udvikler mig, og nu glæder jeg mig til træningslejren på La Manga. 10 dage sammen på den måde, det giver bare en hel masse, siger Mathias Jensen, der desværre måtte se sig sat lidt tilbage med et par småskader i den første træningsuge.

– Først trådte jeg forkert ved én af de første træninger, og lidt efter fik jeg ondt i hoften. Det er heldigvis helt væk nu, så jeg kan give mig fuldt ud. Jeg kunne ikke være med i de to første træningskampe men har spillet med i de sidste to. Nu kommer der tre kampe på La Manga, og det er dejligt med så mange træningskampe, for kampe giver altid noget ekstra.

Mathias Jensen kommer oprindeligt fra Kalundborg, og FCN er ved at samle en hel “mafia” fra det vestsjællandske område. Andreas Skovgaard er også fra Kalundborg, og nytilkomne Patrick da Silva kommer fra nabobyen Raklev:

– Det er da meget sjovt, at vi er tre fra det område nu. Patrick kommer fra Raklev, så jeg kender ham ikke i forvejen, for han er også et par år ældre. Men jeg har spillet sammen med hans lillebror, fortæller Mathias Jensen.

FCN-truppen sætter kurs mod La Manga på søndag og skal spille mod norske Vålerenga onsdag 1. februar og mod polske Legia Warszawa fredag 3. februar. Den sidste kamp på turen er mandag 6. februar mod Kalmar fra Sverige, og dagen efter er der hjemrejse.