Hjulmand: Alle får en halvleg i Rostock

Kategorier

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spiller årets første træningskamp ude mod Hansa Rostock lørdag kl. 13.30, og kampen bliver livestreamet

Efter dagens træning i Right to Dream Park sætter hele FC Nordsjællands Superligatrup kurs mod Rostock, hvor der i morgen kl. 13.30 venter en træningskamp mod Hansa Rostock fra den 3. bedste liga i Tyskland. For FCN er det første træningskamp efter kun en uges opstart, mens Hansa Rostock allerede skal være ligaklar om to uger.

– De er derfor naturligvis meget længere fremme i sæsonforberedelserne, mens vi bruger kampen til at give alle lidt spilletid. Vi har en del afsted med landshold og nogle skader, så vi tager afsted med hele den resterende trup plus et par U/19 spillere, og alle får mindst en halvleg mod Rostock, siger FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand.

Han må se bort fra de fire danske U/21 landsholdsspillere, Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen, der alle rejser med landsholdet til Dubai i dag, og desuden er målmand Alex Runarsson med Islands A-landshold til China Cup, hvor Island slog værterne fra Kina 2-0 i semifinalen og søndag spiller finale mod Chile.

– For os handler kampen mod Rostock mest om at få spillet og løbet en masse. Kampen bliver ikke så taktisk præget fra vores side. Spillerne skal starte med at genfinde noget kamprytme, siger Kasper Hjulmand, der i næste uge kan se frem til endnu to træningskampe mod B 93 tirsdag og Helsingør på fredag, inden der søndag 29. januar er afgang til træningslejren på La Manga i Sydspanien.

– Vi har i år valgt at spille lidt flere træningskampe inden træningslejren, så vi kan spille os mere i form. Der har i efteråret været en stor forskel på vores præstationer i 1. halvleg af kampene i forhold til 2. halvlegene, og jeg har nogle ideer til nye taktiske greb, så vi bedre kan holde fast efter pausen i kampene.

– Træningskampene vil blive brugt til at eksperimentere med de greb, og vi vil derfor flere gange skifte rent taktisk undervejs i de næste træningskampe. De indtryk skal der så arbejdes videre med på La Manga.

– Vi har først hele truppen samlet igen til træningslejren i Spanien, og det bliver en sindssygt vigtig periode i vores forberedelser. Vi skal nå rigtig meget på otte dage, for vi skal også spille tre kampe  på Lan Manga. Det bliver mange timer og meget intenst på træningsbanen hver dag.

– Nu prøver vi nogle ting i de første træningskampe, og det kan give nogle svar og nye ideer, som vi vil arbejde videre med på træningslejren, men jeg ved allerede, hvad vi især skal have fokus på, siger Kasper Hjulmand.

Træningskampen i Rostock i morgen kl. 13.30 vil blive livestreamet på linket HER

Vil du have en totaloversigt over FC Nordsjællands træningskampe, så klik HER