Fetai vender hjem som træner

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

Bajram Fetai, der de seneste måneder har trænet med Superligaholdet, stiller støvlerne på hylden og får en rolle som træner på FCN akademiet. Derudover vil Bajram have en rolle på tværs i klubben som integrator.

Sportschef for akademiet Jan Laursen fortæller:

– Det er én af vores egne, som kommer hjem. Bajram har altid vist et stort hjerte for FC Nordsjælland, og vi har holdt kontakten ved lige, siden han forlod os tilbage i 2011 med tanke på en rolle i FCN, når han stoppede sin spiller-karriere. Bajram vil blive tilknyttet akademiet og skal her uddanne og dygtiggøre sig som træner både med holdtræningen og individuel træning.

– Bajram har en stor indsigt i spillet efter hans lange karriere, og han har samtidig et naturligt talent for at lære fra sig grundet sine stærke sociale kompetencer. Hans baggrund giver ham samtidig en stor forståelse for andre kulturer end den danske, og det er noget, som vi kommer til at nyde godt af i fremtiden.

Bajram Fetai har tilbragt de sidste fire måneder med at træne med FC Nordsjællands Superliga-hold og på den måde pejle sig i retning af, hvad fremtiden skulle byde på.

– Det har været en proces at finde ud af, hvad der skulle ske i fremtiden, men mange gode snakke med dygtige folk her i FCN har hjulpet mig. Det er en klub, som jeg nærer meget store følelser for og derfor føles beslutningen også rigtig.

– Det er samtidig også en unik chance, at klubben finder en plads til mig, en mulighed, som jeg ikke vil gå glip af. Der er virkelig nogle dygtige trænere og medarbejdere i FCN, som jeg kan lære meget af. Det vil give mig en stor fordel i min udvikling som træner at kunne uddanne mig i tæt samarbejde med mange af disse.

Bajram Fetai startede sin karriere i FC Nordsjælland tilbage i 2007, og her blev det til 131 kampe og 29 mål. Fetai var i 2010 med til at afgøre pokalfinalen med sin scoring til 2-0 over FC Midtjylland.

– Hvad angår arbejdet med integrationen er det altid sket ubevidst for mig. Morten Wieghorst døbte mig integrationsministeren, da jeg havde ham som træner, og der gik det lidt op for mig, at jeg nok var meget god til mennesker og til at sørge for, at de føler sig godt tilpas. Jeg glæder mig til at tage fat på den del, da der ligger nogle spændende opgaver med mange kulturer i klubben, og kombinationen af det med trænergerningen glæder jeg mig til.

– Det er selvfølgelig vemodigt at stoppe med at spille fodbold, det var det eneste, jeg var god til, da jeg var ung, og derfor satsede jeg alt på det. Jeg er derfor også stolt over de ting jeg har opnået, men jeg er også stolt over, at min cirkel både slutter og starter i FCN. Jeg har fået lov til at træne med holdet i efteråret, og jeg har på intet tidspunkt følt mig udenfor, og nu kan jeg så starte en ny cirkel som træner i FCN.

– Det viser at fodbold ikke kun handler om penge i denne klub. De sætter pris på mennesket og har behandlet mig med respekt. Jeg vil gerne takke FCN af hjertet for det, de har gjort for mig den sidste periode. Jeg lover at gøre alt for at gengælde den tillid som er blevet givet til mig, slutter Fetai.