FCN skriver kontrakt med Patrick da Silva

Kategorier

Patrick da Silva kom til FCN i januar og har arbejdet hårdt med genoptræning efter en alvorlig skade lige siden.

FC Nordsjælland har i dag skrevet en 2½ årig kontrakt med den 22-årige Patrick da Silva, der sætter sig i flyet på søndag med resten af FCN-truppen til den kommende træningslejr på La Manga. Da Silva skal bruge foråret på at blive helt klar igen ovenpå sin knæskade og skal bruge dette som en ny start i karrieren.

Patrick da Silva er dansker med brasilianske rødder, og han har spillet 15 kampe på Danmarks U-landshold, heraf 8 kampe på U/21 landsholdet, hvor han senest var med sidste sommer.

Han kommer oprindeligt fra Raklev GI (tidligere samarbejdsklub med FCN) og kom i 2011 til Brøndbys ungdomsafdeling. Patrick er en lynhurtig venstrebenet back og fik allerede som 18-årig debut på Brøndbys Superligahold 3. marts 2013.

I alt er det blevet til 52 kampe for Brøndby, hvor han efter gensidig aftale blev løst fra sin kontrakt for et par måneder siden.

FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Patrick er efter vores mening en talentfuld spiller med et stort uudnyttet potentiale. Som spillerprofil passer han rigtig godt ind og vores stærke setup vil hjælpe Patrick med at blive den bedste udgave af sig selv. Vi er godt besat på positionen og det giver naturligvis en hård konkurrence, når Da Silva om nogle måneder er tilbage fra sin skade, men det ser jeg som noget positivt.

Patrick da Silva kommer ikke i spil foreløbig for FCN, da han genoptræner efter sin korsbåndsskade, men han glæder sig over den tillid som FC Nordsjælland har vist ham.

– Jeg sætter stor pris på at FCN vil give mig denne chance, jeg vil arbejde hårdt for at betale deres tillid tilbage. De har tidligere vist interesse for mig, og jeg er glad for at det er faldet på plads nu, så jeg kan koncentrere mig fuldt ud om min genoptræning og så kan jeg forhåbentlig være klar om et par måneder, hvis alt forløber som det skal.

– Jeg glæder mig til at komme til en klub, som satser på unge spillere. FCN har altid været kendt for at ville spille fodbold og have bolden meget, det passer mig godt. Der har altid været stabilitet i FC Nordsjællands måde at gøre tingene på, og jeg tror det bliver nemt at falde ind i truppen.

Facts:

Patrick da Silva
Født: 23. oktober 1994
Position: Venstre back
Klubber ungdom:
Raklev GI
Brøndby
Klubber senior:
Brøndby (52 kampe, 1 mål)
Randers (leje efterår 2015, 4 kampe)
Landshold:
Danmark U/19: 5 kampe, 1 mål
Danmark U/20: 2 kampe
Danmark U/21: 8 kampe, 1 mål