Emiliano: Selvtilliden fra U/21 tager vi med til klubkampene

Kategorier

Emiliano Marcondes tilbage på træningsbanen i Right to Dream Park efter turen til Dubai med U/21 landsholdet.

– Vi har fået at vide, at vores indsats for klubholdene bliver fulgt nøje af landstræneren, før han udtager truppen til EM-slutrunden, siger Emiliano Marcondes.

FC Nordsjællands fire U/21 landsholdsspillere var alle tilbage ved formiddagstræningen i dag i Right to Dream Park efter den 10 dage lange tur til Dubai med Danmarks U/21 landshold. Og der var brede smil efter endnu en god træningstur og to sejre, 3-0 over et kinesisk klubhold og 2-1 og Usbegistans A-landshold.

Emiliano Marcondes spillede alle 90 minutter i den første kamp og fik fra alle sider stor ros for sin indsats:

– Det var en rigtig god kamp for mig. Jeg spillede i min favoritposition som 10’er, og vi fik lagt det rigtige pres på dem. Jeg havde tredjesidste fod på alle målene og fik også et straffespark, så jeg er godt tilfreds med min indsats, siger Emiliano Marcondes, der i den anden kamp mod Usbegistan fik den sidste halve time på banen. Her startede de øvrige tre FCN-spillere, Andreas Maxsø, Pascal Gregor og Marcus Ingvartsen, alle inde.

– Det er dejligt, at vi er den klub, der har flest med på U/21 landsholdet, og det betyder da noget for os alle, at vi kender hinanden så godt. Det giver selvtillid at spille på U/21, hvor Danmark nu ikke har tabt en kamp i over 500 dage. Vi har et stærkt hold med en rigtig vindermentalitet.

– Der er holdånd og stort fællesskab i hele truppen. Vi håber alle på at komme med til EM-slutrunden, og der er også endnu flere her fra FCN, som kan komme med. Der bliver hård kamp om pladserne i EM-truppen, der bliver på 23 mand, og heraf er de tre målmænd, siger Emiliano Marcondes, der også havde drømt om OL-deltagelse i Brasilien, men dengang kom en skade i vejen.

– Nu er det EM-slutrunden, jeg har fokus på. Jeg vil så gerne prøve at deltage i en stor slutrunde. Vi har fået at vide, at landstræneren vil følge os tæt i klubkampene i foråret og se hvert eneste minut, så det gælder for os alle om at gøre det godt med FC Nordsjælland i Superligakampene. Vi tager også selvtilliden fra U/21 landsholdet med os til klubholdet, så jeg tror på, at det nok skal blive godt.

– Inden EM har vi to testkampe i slutningen af marts mod England og Spanien, så vi kan være godt rustet til slutrunden i Polen. Vi vil gøre alt for at forfølge den mulighed. Slutrunder er noget helt specielt og er et kæmpe udstillingsvindue.

– Jeg tror på, at Danmark kan komme langt ved EM, og det er rart, at vi er så mange fra FCN, som kender hinanden så så godt, siger Emiliano Marcondes.

I resten af denne uge skal der knokles på træningsbanen i Right to Dream Park og i styrkerummet, men allerede på søndag er der atter kurs mod lunere himmelstrøg. FCN tager på træningslejr på La Manga i Spanien fra søndag 29. januar til tirsdag 7. februar, og her skal der spilles tre træningskampe. Forinden spiller FCN også træningskamp torsdag eftermiddag kl. 14.00 i Esbjerg.