Værd at vide før kampen mod SønderjyskE

Kategorier

Ernest Asante scorede sit første mål for FCN mod netop SønderjyskE i 9. spillerunde.

Foto: Boesenfoto. dk

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands kamp i aften kl. 20.15 i Haderslev mod SønderjyskE. Den vises på Canal 9.

Vidste du at…

…FCN og SønderjyskE har mødt hinanden 28 gange i Superligaen, og samlet set er FCN bedst med 12 sejre, mens SønderjyskE har vundet 11 gange, og 5 kampe er endt uafgjort. 11 af kampene er spillet i Haderslev, og her har FCN vundet de 5, kun 1 er endt uafgjort og 5 med sejr til sønderjyderne.

…det er FCN, der har revanche til gode, idet SønderjyskE vandt 3-2 i den omvendte kamp i 9. spillerunde, hvor FCN ellers førte 2-0 ved pausen. Det var sønderjydernes første sæsonsejr og satte dem for alvor i gang. I sidste sæson vandt SønderjyskE alle tre kampe over tigrene.

…dagens dommer, 44-årige Lars Christoffersen, er i gang med sin 12. sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte senest en kamp med FCN midt i november hjemme mod AGF. Her måtte Lars Christoffersen udgå skadet i pausen og overlade fløjten til 4. dommer Peter Munch Larsen. Siden har Lars Christoffersen dog været på banen og dømt to Superligakampe her i december.

…Marcus Ingvartsen er topscorer i Alka Superligaen med 12 sæsontræffere, og han har scoret i de seneste fire udekampe i træk. Det er en tangering af Bruninhos klubrekord.

…Marcus Ingvartsen netop er blevet kåret som månedens spiller i Superligaen i november, og i Tipsbladets årlige kåring af efterårets profil baseret på Superligatrænernes stemmer blev det til en 4. plads for topscorer Ingvartsen.

…Stanislav Lobotka er den eneste spiller, der har spillet samtlige minutter for FC Nordsjælland i sæsonens første 20 kampe. Marcus Ingvartsen er tæt efter, da han kun mangler de sidste tre minutter af kampen i Parken mod FCK i 3. spillerunde.

…FCN i dag må undvære Pascal Gregor på grund af karantæne. Det er den første karantænedag til en FCN-spiller i hele sæsonen.

…cheftræner Jakob Michelsen har sidste arbejdsdag i SønderjyskE. 36-årige Jakob Michelsen blev hentet til klubben før sidste sæson og har skaffet så meget succes, at han nu fortsætter karrieren hos Stockholm-klubben Hammerby i Allsvenskan fra 1. januar.

…Ramón Rodrígues spillede sin sidste af 30 kampe som FCN-spiller i 1-0 sejren over Lyngby 26. august. Derefter skiftede Ramón til SønderjyskE, som han nu har spillet seks kampe for.

…SønderjyskE, forkortelse for Sønderjysk Elite, er i gang med sin 9. sæson i træk i Superligaen, og at klubben i sidste sæson fik sit historisk bedste resultat med sølvmedaljer.