Julehilsen fra Tom Vernon til fans og partnere

Kategorier

English version here: Christmas letter to fans and partners

Kære fans & partnere, 

Jeg skriver til jer for, at ønske jer en glædelig jul og et godt nytår. Det sidste år er gået voldsomt hurtigt siden jeg kom til klubben. Det har været en begivenhedsrigt år med mange dramatiske kampe og en masse spirende talenter og så har jeg virkelig mødt mange nye mennesker, som vil FC Nordsjælland det bedste.

Vi har set de første grønne skud på mange områder for vores strategi, først og fremmest med Superliga-holdet. Vi har en klar vision om, at udvikle vores egne spillere, og det skal være spillere, som vil spille og leve efter de værdier og den stil, som vi har sat op i FCN. Dette er på ingen måde nyt i FCN, det var netop derfor vi kom til klubben, men nu har vi to akademier i stedet for et.

Mange af vores egen udviklede spillere, som f.eks Marcus Ingvartsen, Emiliano Marcondes og Andreas Maxsø har været dem som har trukket overskrifterne. På trods af deres unge alder har de ledt holdet og har været nogle af de gode eksempler på og udenfor banen med deres ihærdighed. Det er ambitiøse unge mænd, og både Marcus og Andreas har vist engagement og loyalitet ved at skrive nye kontrakter de sidste 6 måneder, det skal vi ønske dem stort tillykke med. Fra Ghana har det været positivt at se at Godsway Donyoh og Ernest Asante har været med til at hjælpe holdet med mål og assist, ja faktisk har holdet været i forrygende målhumør og er ligaens fjerde mest scorende hold.

Vi skal dog ikke glemme, at vi har haft hele 12 spillere fra akademierne, FCN og Right to Dream, i spil for Superliga-holdet, som også har været med til at forme holdet. De er bl.a. med til at gøre os til det yngste hold i Europa i år, og med den erfaring vi giver dem i så ung en alder, vil give dem fundamentet for at blive de næste stjerner i vores klub.

Mens mange klubber har skabt en kultur, hvor det forventes at klubben køber mange nye og dyre spillere, så ved jeg at medarbejderne i FCN og RtD alle er stolte over at vi gang på gang kan være med til at promovere og udvikle vores egne spillere. Det er en bæredygtig og ansvarlig strategi. Det er samtidig også en strategi, som mange af Europas største klubber (Ajax, Barcelona, Manchester United) har bygget deres fundament på. Southampton er den seneste klub som har inspireret Europa på denne måde. Bale, Lallana, Walcott, for bare at nævne nogle, er spillere som kommer fra deres klub. Og bare i sidste måned gav de debut til en ny potentiel stjerne, Josh Sims. Da han kom på banen sang hele stadion ’He’s one of our own’. Jeg tror virkelig på, at de hellere vil have ham end en stjerne signing ude fra.

På vores akademier har vi vores egen Josh Sims, og mange af dem. Her i Farum og i Ghana. De har tilbragt det sidste år på at spille sammen i nogle af Europas bedste ungdoms turneringer og de har endda gjort det helt og aldeles fremragende. Masser af RtD-spillere har besøgt og trænet i Farum, og det samme har FCN-spillere gjort i Ghana. Disse spillere begynder at blive venner og holdkammerater lang tid før de får deres debut på førsteholdet. Det er vores vision, at fans og partnere kan blive ligeså stolte og glade når vi udvikler vores egne, præcis som i Southampton, og at vi eksternt bliver lige så respekteret for det arbejde, som Southampton bliver. Hele teamet og jeg arbejder utrætteligt på at bringe den gode fodbold tilbage til Farum og vi ønsker at fansene kan synge ’He’s one of our own’ når vi igen bringer et nyt spirende talent på banen for første gang.

Jeg vil gerne bruge denne mulighed for at give en kæmpe kredit til hele teamet omkring Superliga-holdet, samtlige trænere på akademierne i FCN og RtD. Vi var ikke kommet her til uden deres hjælp og arbejdsindsats. Men dette er kun begyndelse, det vil tage sin tid, men det vil være det hele værd.

Til sidste vil jeg sende en meget stor tak til vores partnere og fans. Den støtte vi modtager fra DHL, Arbejdernes Landsbank og vores andre yderst værdifulde partnere samt fans er med til at få vores unge spilleres drømme til at gå i opfyldelse. Alle i klubben sender en stor tak for jeres forsatte støtte, den betyder langt mere end I aner.

Jeg håber, at alle får en god ferie, og jeg ser frem til at se jer alle igen i det nye år.

Tom