FCN tættest på sejren i målløs kamp

Kategorier

Topscorer Marcus Ingvartsen blev hele kampen markeret tæt af det sønderjyske forsvar.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland fik ikke den ønskede sejr i Haderslev men fik dog det første point mod SønderjyskE i næsten to år.

Det blev en noget rodet og trist affære, da SønderjyskE og FCN spillede efterårsfinale en råkold og regnfuld aften i Haderslev, og kampen blev fattig på målchancer. 0-0 var et ganske passende billede af de 90 minutter, men på en god 2. halvleg var det FC Nordsjælland, der var tættest på sejren.

FCN tog til Haderslev for at hente alle tre point, så presset på SønderjyskE kunne forstærkes til de fem sidste kampe i grundspillet til foråret, men med uafgjort forbliver afstanden på fem point, som dog holder liv i mulighederne for tigrene med en god slutspurt i jagten på den eftertragtede top 6.

Både i sidste og i denne sæson har FCN haft det meget svært mod netop SønderjyskE, der havde vundet de seneste fire opgør i træk. Så isoleret set var det en god præstation at hente et point i Haderslev, hvor sønderjyderne altid er ekstra stærke.

Det meste af 1. halvleg havde SønderjyskE da også overtaget. Efter en fin start blev FCN presset længere og længere tilbage og havde svært ved at fastholde bolden overfor det høje pres. Christian “TK” Køhler skulle lige bruge lidt tid på at finde sig til rette i sin nye position som højre back i stedet for karantæneramte Pascal Gregor. Men FCN fik trods mange frispark og lange indkast til Sønderjyske afvist alt, før det blev rigtig farligt.

Også selv om FCN små ti minutter før pausen blev ramt af et alvorligt uheld, da målmand Indy Groothuizen under et sikkert indgreb i feltet faldt ned over Andreas Maxsø på så uheldig en måde, at FCN-anføreren måtte hjælpes fra banen med en skade, der forhindrede enhver tanke om mere spilletid til ham.

Unge Viktor Tranberg måtte på banen næsten uden opvarmning, men han trådte ind i centerforsvaret med stor ro og omtanke, og Tranberg leverede en glimrende præstation i resten af kampen ved siden af sin makker fra mange U/19 kampe, Andreas Skovgaard.

Og fra 2. halvlegs start var det tydeligt, at FC Nordsjælland ville mere med kampen end blot et målløst resultat. FCN holdt langt bedre fat i bolden i opspillet, og sønderjyderne løb meget forgæves i presset. Så mens 1. halvleg kun havde budt på en enkelt farlig afslutning af FCN, da Ernest Asante satte speed på, blev tigrene nu noget mere aggressive.

Ti minutter efter pausen spillede Stanislav Lobotka en glimrende bold frem til Emiliano Marcondes, der afsluttede resolut men desværre ikke med kraft nok til at passere keeper Lucas Fernandes. Som kampen skred frem blev FCN-dominansen større og større, så FCN både tog teten på boldbesiddelse og afslutninger i kampen.

Lobotka blomstrede op som spilstyrer og var også tæt på at blive matchvinder, da han afsluttede efter godt sammenspil med Ernest Asante. Desværre strøg Lobotkas halvflugter lige over det sønderjyske mål, og da Asante selv trykkede af lidt senere gik skuddet tæt forbi stolpen.

FCN fik aldrig sat en afgørende træffer ind, men til gengæld var defensiven stærk hele vejen igennem, og SønderjyskE blev nærmest ikke levnet en målchance efter pausen. Det har været et langt efterår med 21 spillerunder, og måske derfor var skarpheden slidt væk hos begge mandskaber.

Hørt på spillergangen:

Marcus Ingvartsen måtte overtage anførerbindet, da Andreas Maxsø måtte forlade banen med en skade ti minutter før pausen, og han blev gennem hele kampen pakket godt ind af det sønderjyske forsvar:

– Det her var nok én af de dårligere 0-0 kampe, men når man ikke får scoret, skal man holde nullet, så det er lidt blandede følelser. Vi er skuffet over kun at få et point, men vi kan glæde os over, at vi stod godt imod, lød det fra Marcus Ingvartsen, der har scoret 12 mål i Superligaen i efteråret men i denne kamp aldrig fandt plads til sine ellers giftige afslutninger.

Lagde du mærke til…

…at FCN spillede uafgjort for 6. gang i de seneste 12 kampe, hvoraf kun to er tabt.

…at det kun var Viktor Tranbergs 3. kamp i Superligaen, hvor han fik debut fra start mod AaB i august og siden kun har haft et enkelt sidste øjebliks indhop for et par uger siden.

…at Christian “TK” Køhler og Victor Nelsson får lidt længere kamppause, idet de begge skal afsone karantæne i forårets første kamp efter en advarsel mod SønderjyskE.

…FCN med det uafgjorte resultat forhindrede, at Jacob Michelsen fik fuldt hus mod tigrene i sin halvanden sæson lange tid som træner for SønderjyskE. Han skifter nu til Hammerby.

Se kampstatistik HER

Se matchfacts HER