FCN manglede lige den sidste skarphed

Kategorier

Sådan sluttede de fleste FCN-angreb med en sikker indgriben af Sten Grytebust i OB-målet.

Boesenfoto.dk

Årets sidste kamp i Right to Dream Park gav et unødvendigt nederlag på 0-1 til OB, der er blevet FC Nordsjællands onde ånd

Marginalerne var ikke med FCN i en kamp, der var meget jævnbyrdig men også målfattig trods meget godt positionsspil. Tigrene kombinerede fint, indtil de nåede fynboernes straffesparksfelt, men de sidste afgørende pasninger var ikke præcise nok.

Der manglede fantasi og de rigtige løb for hinanden, og derfor smuldrede næsten alle angreb i gæsternes straffesparksfelt, uden at der kom en farlig afslutning ud af det. OB-offensiven var heller ikke skræmmende, og FCN afviste også stort set alt, hvad gæsterne havde at byde på.

Derfor var det også ekstra ærgerligt, at det hele skulle afgøres på en enkelt fejl af Ernest Asante, der lavede en ren “Jesper Olsen” i det 53. minut. Hans indspil foran eget felt lå lige til Rasmus Jönsson, men Indy Groothuizen reddede flot i første omgang, og andet forsøg på riposten fik FCN headet væk på målstregen. Men så havnede bolden hos Rasmus Festersen, der altid scorer mod FCN, og det gjorde han også denne gang.

Det blev kampens eneste mål, og foræringen gav OB den 7. sejr i træk over FCN. Dermed fik OB også brudt den flotte stime, tigrene har leveret på hjemmebane i de seneste fem kampe. Nu gælder det om at ryste skuffelsen af sig og komme stærkt tilbage i efterårets sidste kamp ude mod SønderjyskE på fredag.

Kampen mod OB kunne måske have fået et helt andet forløb, hvis FCN havde udnyttet den store chance, holdet skabte allerede i første minut, hvor Mads “Mini” Pedersen slap fri ved baglinjen og spillede fladt ind foran til Marcus Ingvartsen. Desværre lå bolden en anelse bag topscoreren, som ikke kunne få den drejet i mål.

Og så gik kampen i stedet i en form for stillingskrig, hvor FCN havde bolden meget, men aldrig blev rigtig gennembrudsfarlig. OB var tæt på en scoring efter et hjørnespark efter godt en halv times spil, men efter et par riposter ramte det afsluttende skud overliggeren. Og lige før pausefløjtet var det FCN, der viste lidt bid, men Emiliano Marcondes fik heller ikke den sidste aflevering til Ingvartsen lagt præcist nok.

Efter foræringen til OB-målet knap ti minutter efter pausen, måtte FCN satse med mere direkte spil, og gang på gang drev energibundtet Stanislav Lobotka bolden fremad til gode angrebsmønstre, men den helt åbne målchance blev det aldrig til. Kun et par direkte frispark udenfor feltet, som hverken Marcus Ingvartsen eller Emiliano Marcondes havde skarpheden til at udnytte på en dag, hvor intet af det afgørende ville lykkes.

Hørt på spillergangen:

Stanislav Lobotka var igen en drivkraft på midtbanen, men det gav bare ikke bonus i dag:

– Vi fik ikke skabt målchancer nok. Der var for lidt løb uden bold, og vi spillede ikke hurtigt nok. Det er de små detaljer, der manglede for os, og det er jo målene, det handler om i fodbold. Og der var vi ikke gode nok.

– Vi må vi se fremad og være klar til at slutte godt af mod SønderjyskE på fredag. Det er ekstra vigtigt, som det ser ud nu, siger Stanislav Lobotka.

Mads “Mini” Pedersen var angrebsivrig på venstrekanten, men ærgrede sig over, at gennembruddene aldrig skabte nok:

– Vores afgørende afleveringer ind i feltet manglede præcision. Jeg synes, vi fik lavet mange gode diagonalskift, der åbnede banen, og jeg fik også lavet mange offensive løb.

– Så er det ekstra bittert, at vi taber på vores egen fejl, for vi gav ikke meget væk. De tilspillede sig ikke mange chancer selv, men udnyttede den, vi gav dem, lyder det fra en skuffet Mads “Mini” Pedersen.

Lagde du mærke til…

…at det var FC Nordsjællands 7. nederlag i træk til netop OB.

…at FCN fik brudt stimen på fem hjemmekampe i træk uden nederlag

…at Pascal Gregor fik en advarsel, der koster karantæne i efterårets sidste kamp på fredag.

Se kampstatistik HER