Spændende start på foråret for FCN

Kategorier

Boesenfoto.dk

Med 5 kampe tilbage i grundspillet og kun 5 point fra top 6, har FCN chancen for at nå Mesterskabsspillet med en forrygende slutspurt fra forårets start midt i februar.

Med den nye Superligastruktur fra denne sæsons start, skal de 14 klubber gennem et grundspil på 26 kampe, og de 21 første spillerunder er afviklet her inden juleferien. Der resterer således 5 spillerunder til foråret, og de ser for FC Nordsjælland således ud:

Fredag 17/2 kl.18.00 FCN-Lyngby
Søndag 26/2 kl.16.00 FCN-FCK
Søndag 5/3 kl.18.00   Brøndby-FCN
Fredag 12/3 kl.20.15 FCN-Silkeborg
Søndag 19/3 kl.17.00 FC Midtjylland-FCN

Der er altså stadig 15 point at spille om, så selv om FCN er gået til julepause på en 9. plads med 25 point, er der kun fra 5 til 7 point op til de fire klubber på pladserne 3 til 6, der giver billet til mesterskabsslutspillet. Går et af disse hold i stå, er der stadig muligheder for FCN og holdene lige omkring tigrene.

For at illustrere, hvordan der spilles videre efter grundspillet med den nye struktur, prøver vi lige her at dele klubberne op, som det ville se ud, hvis regnskabet skulle gøres op nu. Men det kan der altså ændres meget på i de resterende 5 runder af grundspillet:

Mesterskabsslutspil:
1 FCK  – 53 point
2 Brøndby – 42 point
3 FCM – 32 point
4 Randers – 32 point
5 Lyngby – 31 point
6 SønderjyskE – 30 point

Her spiller holdene alle mod alle ude og hjemme, og medaljer uddeles efter i alt 36 kampe i sæsonen med grundspil og mesterskabsspil.

Kvalifikationsspil:

Gruppe 1:
7   Horsens – 27 point
10 Silkeborg – 24 point
11 AGF – 23 point
14 Viborg 17 point

Gruppe 2:
8   AaB – 26 point
9   FC Nordsjælland – 25 point
12 Esbjerg – 19 point
13 OB – 18 point

Her spilles også alle mod alle ude og hjemme i hver gruppe, altså 6 kampe før de to bedst placerede i hver gruppe fortsætter i et kvalifikationsspil om chancen for en billet til Europa League, mens de dårligst placerede i hver gruppe spiller videre i et nedrykningsspil.

Det er således vildt vigtigt, hvor mange point man får med sig over både til mesterskabsslutspil og kvalifikationsspillet.

For de otte klubber i kvalifikationsspillet fortsættes der efter gruppekampene i Cup-stil om placeringerne med én kamp ude og hjemme. Nr. 1 i den ene gruppe spiller mod nr. 2 i den anden gruppe om placeringerne fra 7 til 10, mens nr. 3 i den ene gruppe spiller mod nr. 4 i den anden gruppe om placeringerne fra 11 til 14.

Den endelige nr. 7 får chancen for at komme i Europa med en kamp om billetten mod den klub fra mesterskabsslutspillet, der ellers ligger på den sidste danske plads til Europa League.

Den endelige nr. 14 rykker direkte ned i 1. division, mens nr. 12 og 13 spiller kvalifikationskampe mod henholdsvis nr. 3 og 2 fra 1. division.