FCN og Furesø Kommune går sammen om ny Idrætstalentlinje

Kategorier

Fra skolestart i sommeren 2017 vil Stavnsholtskolen i Farum tilbyde skolegang fra 7. klasse på en speciel idrætslinje, der giver sportstalenter optimale udviklingsmuligheder.

Fra næste skoleårs start vil alle idrætstalenter i både Furesø Kommune og andre kommuner få mulighed for at kombinere sport og uddannelse på bedst tænkelig vis via en ny Idrætstalentlinje på Stavnsholtskolen i Farum.

Det er et tilbud, som Furesø kommune i samarbejde med FC Nordsjælland og lokale idrætsforeninger nu kan tilbyde alle talenter både indenfor og udenfor kommunens grænser. Idrætstalentlinjen på Stavnsholtskolen bliver for 7. til 9. klassetrin og baseres på de gode erfaringer, FCN har fra det nuværende samarbejde med Bagsværd Kostskole.

Det er den nye skolereform, der har åbnet for mulighederne, og Furesø Kommunes Børne- og Skoleudvalg glæder sig over, at den nye Idrætstalentlinje skaber bedre balance mellem skolegang og sportslige ambitioner. Formanden for udvalget, Henrik Poulsen, siger:

– Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet fodslag for en Idrætstalentlinje. Nu kan vi gå i gang med det store forarbejde, så vi til næste år kan give unge idrætstalenter mulighed for at få det fulde udbytte af deres skolegang, samtidig med at de kan udvikle deres talent inden for sporten. Det kommer ikke blot de unge men også vores lokalsamfund til gode, lyder det fra Henrik Poulsen.

FC Nordsjælland har i flere år haft et rigtig godt samarbejde med Bagsværd Kostskole med et lignende projekt kaldet ”Bogen og Bolden”, og eleverne i Bagsværd fortsætter deres skolegang der i samarbejde med FCN. Men nye fodboldtalenter til 7. klasse vil nu starte som elever på Stavnsholtskolens Idrætstalentlinje.

Kenneth Rasmussen er FC Nordsjællands T+ træner og projektleder på ”Bogen og Bolden”, og om det nye samarbejde med Furesø Kommune siger han:

– Samarbejdet falder rigtig godt i tråd med vores ”Give back” strategi og vores erfaringer fra projektet i Bagsværd. De unge talenter får enormt meget ud af at gå i klasse med ligesindede sportsudøvere, og vi har allerede en hel del unge, som Idrætstalentlinjen kunne være interessant for.

– Det har været vigtigt for FCN at få så mange kerneelementer i vores talentudviklingsplan tilbage i kommunen og dermed forstærke vores rødder i lokalsamfundet. Derfor er vi meget glade for at indgå i dette lokale samarbejde, siger Kenneth Rasmussen.

Elevgruppen til den første 7. klasse på Stavnsholtskolens nye Idrætstalentlinje bliver sammensat af et talentudvalg, og der vil blive ansat en koordinator til at sikre brobygningen mellem idrætsforeningerne og skolen.