FCN fandt den rigtige rytme midt i efteråret

Kategorier

Boesenfoto.dk

18 af 25 point er hentet i de seneste 12 kampe, hvor Right to Dream Park igen er blevet en stærk hjemmebane.

Statistisk set kan FC Nordsjællands efterårssæson deles op i to dele med vidt forskelligt perspektiv. Det startede så godt i sæsonpremieren med 4-0 sejren i Viborg, men herefter fulgte 8 kampe med kun ét lyspunkt, nemlig sejren i lokalopgøret i Lyngby.

Det var en periode, hvor mange nye spillere skulle prøves, bl. a. fordi FCN i tre kampe måtte se bort fra både Andreas Maxsø og Pascal Gregor, der var med det danske OL-landshold i Brasilien. FCN tabte fire kampe i træk og seks i alt af de første ni.

Sæsonens 10. kamp på udebane i Horsens endte målløs, og det blev lidt af et vendepunkt for tigrene, der herefter ramte en rigtig god stime og kun tabte to af de sidste 12 kampe, der gav en samlet pointhøst på 18, altså 1½ point pr. kamp, et snit der normalt rækker til en placering tæt på toppen.

Status for de første 9 kampe:
2 sejre, 1 uafgjort og 6 tabte kampe.
Pointhøst: 7 point
På hjemmebane: 0 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag

Status for de sidste 12 kampe:
4 sejre, 6 uafgjorte og 2 tabte kampe.
Pointhøst: 18 point
På hjemmebane: 4 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag

Det er altså tydeligt, at FC Nordsjælland er ved at finde den rigtige rytme med et meget ungt mandskab, og den stabilitet skal holdes i et meget spændende forår. Især er hjemmebanen Right to Dream Park igen ved at blive den fæstning for tigrene, som den også har været tidligere.

Det lover godt for foråret, hvor tre af de resterende fem kampe i Alka Superligaens grundspil er hjemme i Right to Dream Park. Det starter fredag 17. februar med lokalopgøret mod Lyngby og søndag 26. februar kommer FCK på besøg, mens det den 10. marts er Silkeborg, der gæster FCN’s nye stærke hjemmebane.

FC Nordsjællands spillere er tilbage på træningsbanen igen 5. januar, hvor det går løs med forberedelserne med en række træningskampe og en træningslejr på La Manga i Spanien i starten af februar.