Lobotka: Vigtigt at spille med hjertet

Kategorier

– Selv om vi er en ung trup, har vi allerede vist, at der er store muligheder i holdet, lyder det fra den lille slovakiske playmaker

Der er rigtig mange spillere i Superligaen, der kender Stanislav Lobotkas rygnummer. De har næsten alle på et tidspunkt set 7-tallet snurre rundt og forsvinde med bolden i et kraftfuldt ryk.

Lobotka blev 22 år i fredags, og hans karriere er i rivende udvikling. Han kom til FCN for halvandet år siden og runder snart 50 kampe. I denne sæson har han spillet samtlige minutter i alle 18 kampe og er i høj grad omdrejningspunktet på midtbanen.

Desuden har Lobotka været en lysende profil på Slovakiets U/21 landshold, der ligesom Danmark har sikret billet til sommerens EM-slutrunde. Det gav ham også debut på Slovakiets A-landshold her i starten af november.

Dermed kom hans navn også på Wall of Fame tavlen i Right to Dream Park sammen med de 25 andre, der gennem historien har repræsenteret FCN på et nationalt A-landshold.

– Det gjorde mig meget stolt, da jeg kom tilbage og så mit navn på den tavle sammen med alle de kendte spillere. Jeg var lidt overrasket over allerede at få debut på Slovakiets A-landshold nu, og det var stort for mig. Jeg er altid stolt af at spille for mit land, og de fleste af A-landsholdsspillerne kendte jeg kun fra TV, siger Stanislav Lobotka.

Han glæder sig over udviklingen og de gode forhold i FCN, som gør det muligt:

– Jeg fik en fantastisk modtagelse her i klubben. Alle ville hjælpe, så jeg faldt hurtigt til og fik selvtillid. Hver dag her i klubben gør mig mere glad. Jeg har optimale muligheder for at udvikle mig både som spiller og som person.

– Jeg kan li’ den danske mentalitet. Der er altid plads til et smil, og det hele er ikke så stresset. Der er så mange, der prøver at hjælpe til på alle måder.

– Vi har mange trænere omkring holdet, og hele truppen har ideelle udviklingsmuligheder. Selv om vi er en ung trup, har vi allerede vist, at der er store muligheder i holdet. En del har også erfaring fra U-landshold og mange kampe, så det er et ungt hold med kvalitet.

– Måske rækker det ikke til top 6 i denne sæson. Det kommer meget til at afhænge af de sidste kampe inden jul, for vi har stadig muligheden. Jeg elsker at spille fodbold og spiller med hjertet for klubben. Det gør vi alle, og det er vigtigt.

– Jeg prøver at hjælpe holdet med det, jeg er bedst til. Kan jeg lave gode aktioner, der starter nogle farlige angreb, er jeg glad, siger Stanislav Lobotka.

Han er altid publikums yndling med sine mange finurlige aktioner, men han mangler stadig en enkelt vigtig ting i sit spil: Han har endnu ikke scoret et mål for FCN.

– Jeg træner ekstra hele tiden. Også i afslutninger, for jeg vil da også gerne prøve at score, men jeg glæder mig bare over, at holdet scorer mål, og vi er begyndt at vinde flere kampe. Især her på hjemmebane, siger Stanislav Lobotka.

Måske får vi Lobotkas første scoring i aftenens kamp  kl. 18 i Right to Dream Park mod Horsens. Køb billet til kampen HER.