Lobotka: Et stort spring til A-landsholdet

Kategorier

I tre af sæsonens syv hjemmekampe

Foto: Boesenfoto.dk

– Jeg glæder mig til bare at træne med A-landsholdet. Får jeg også lidt spilletid vil det være fantastisk, siger Stanislav Lobotka om sin mulighed for debut på Slovakiets nationalmandskab.

Stanislav Lobotka har været en nøglespiller på Slovakiets U/21 landshold, som har kvalificeret sig til næste sommers EM-slutrunde, og han har også gennem lang tid været en iøjnefaldende profil på FC Nordsjællands mandskab i Alka Superligaen.

Og nu kan den boldsikre midtbanespiller med de skarpe driblinger se frem til at blive en del af Slovakiets A-landsholdstrup til EM-kvalifikationskampen hjemme mod Litauen fredag 11. november og den efterfølgende venskabskamp mod Østrig.

– Jeg glæder mig meget og regner med snart at blive ringet op med praktiske oplysninger. Der er et stort spring fra U/21 landsholdet til A-landsholdet, og det bliver meget nyt for mig. Selvfølgelig er jeg også stolt over at komme med omkring A-landsholdet. Alle drømmer om at spille for sit lands bedste hold, og jeg er lidt oversket over, at det allerede kommer nu.

– Der er rigtig mange gode spillere i A-gruppen, og jeg vil være glad for bare at træne med dem. Det er højt niveau, og jeg vil arbejde hårdt ved træningen for måske også at få chancen for lidt spilletid i venskabskampen mod Østrig. Det ville være fantastisk, siger Stanislav Lobotka.

Han er glad for, at landstræneren har lagt mærke til ham, men forventer at vende retur til Slovakiets U/21 landshold til sommerens EM-slutrunde:

– Jeg tror, at alle med alderen til det i A-truppen vil spille med for Slovakiet ved U/21 EM til sommer. Jeg må bare blive ved med at gøre mit bedste, og jeg tror også, at man fra Slovakiet følger godt med i den danske Superliga, hvor de jo også skal følge Jan Gregus i FCK. De ser måske ikke alle FC Nordsjællands kampe men holder sig informeret om, hvordan det går, siger Stanislav Lobotka, der også blev kåret som Man of the Match i fredags, da FCN slog Viborg 4-3. Det var tredje gang i denne sæsons første syv hjemmekampe, at Lobotka tog den hæder.

Hvis Stanislav Lobotka får debut for Slovakiet, bliver han også det 26. navn på Wall of Fame tavlen i Right to Dream Park over alle spillere, der har repræsenteret FCN på deres nationale A-landshold. Den seneste var Emre Mor i foråret med debut på Tyrkiets landshold.