Groothuizen: Jeg har lært en masse

Kategorier

Boesenfoto.dk

– Flere sejre på det seneste og gode præstationer giver selvtillid, siger den kun 20-årige hollandske målmand

Kort før transfervinduet smækkede i, hentede FCN en ekstra keeper til truppen som erstatning for salget af David Jensen. Det blev Indy Groothuizen, kun 20 år og fra Ajax.

Han sad på bænken i den første tid, men pludselig kom chancen i spillerunde 10 på udebane mod Horsens midt i september, da den islandske målmand Alex Runarsson faldt uheldigt ned og blev skadet i slutningen af 1. halvleg. Alex kunne ikke fortsætte, og Indy blev sendt på banen til debut kort før pausefløjtet.

Og han greb virkelig sin chance. Fik varmet grundigt igennem i pausen og holdt buret rent i både den kamp og den næstfølgende, hvor det blev til 3-0 sejr over Esbjerg på hjemmebane. Indy beholdt pladsen, selv om Alex Runarsson blev klar, og den store hollandske målmand kan se tilbage på 8 kampe og kun et nederlag.

– Jeg har lært en masse, fordi jeg får spillet så mange kampe. Jeg synes, det bliver bedre og bedre dag for dig, både for mig og for hele holdet. Nu har jeg også lært noget mere om, hvor de enkelte spillere helst vil have bolden, når jeg skal sætte spillet i gang.

– Det var synd for Alex, at han blev skadet, men det blev min chance, og jeg greb den. Sådan er det på målmandsposten, og jeg vil arbejde hårdt for at holde pladsen. I takt med, at vi har fået flere sejre og præsteret bedre, har vi også fået mere selvtillid. Vi kan se i kampene, at vi tager skridt i den rigtige retning, siger Indy Groothuizen.

– Som målmand vil man komme til at lave fejl, men jeg vil gerne være en aggressiv målmand, der kommer ud i feltet og bruger hænderne, og jeg råber meget. Jeg har selvtilliden og bliver ikke inde, selv om jeg ikke altid får fat i bolden. Man vil jo gerne stå perfekt, og efter hver kamp kigger jeg den igennem på video sammen med “Ip” (målmandstræner Henrik Ipsen) for at lære af fejlene.

– Som vi har spillet i den seneste tid, synes jeg, vi fortjener en plads i top 6, men vi har en del at indhente, og de næste kampe bliver meget afgørende, siger Indy Groothuizen før søndagens kamp i Esbjerg.