Ny Ingvartsen scoring ikke nok til point

Kategorier

Det var en flok skuffede FCN-spillere, der forlod banen i Randers efter nederlag i en meget tæt kamp.

Foto: Getty Images

Efter en hurtig scoring ved Marcus Ingvartsen til 1-0, så det godt ud for tigrene i Randers, men hjemmeholdet fik udlignet inden pausen og tog alle tre point med et mål til 2-1 kort før tid.

FC Nordsjællands fine stime på seks Superligakampe i træk uden nederlag stoppede desværre i Randers i en kamp, hvor det længe så ud til, at tigrene igen ville få pointudbytte. Men denne gang gik de små ting imod, da det hele skulle afgøres, og så vandt Randers på et mål scoret syv minutter før tid.

FCN fik eller en fantastisk start og allerede i det 5. minut belønning for at komme på banen med masser af energi og et højt pres, der tvang Randers-forsvaret til mange fejl. Stanislav Lobotka holdt godt fast i bolden på midten og slog så en præcis stikning til Ernest Asante i højre side. Asante tog flot bolden med på første berøring og gik mod baglinjen, og på hans indlæg kunne Marcus Ingvartsen sendte bolden i kassen til 1-0.

Der stod næsten FCN på det hele i det første kvarter, men langsomt arbejdede Randers sig ind i kampen uden dog at komme tæt på udligningen. Men pludselig kom den ud af ingenting, da Mads “Mini” Pedersen og Andreas Skovgaard misforstod hinanden i en situation, hvor de negge havde chancen for at cleare en ufarlig bold. Og så smuttede formstærke Mikael Ishak imellem og fri med Indy Groothuizen, der var chanceløs ved scoringen til 1-1.

Ernest Asante havde chancen for igen at bringe FCN i front, da han fem minutter før pausen blev spillet fri af Godsway Donyoh, men afslutningn savnede saft og kraft. Det var der i Godsways eget skud lidt efter, men det gik lige forbi mål, og så kunne de to hold gå til pausen med 1-1 på tavlen.

Randers var farligst i starten af 2. halvleg, hvor Mads Agesen fik en tilfældig skudchance inde i feltet, men han blev grebet ud af målmand Indy, der igen spillede med stor autoritet i feltet. Kampen var meget lige uden de store målchancer, men Randers kom dog til flest afslutninger. Brandur Hendriksson fik en åben skudchance, men bolden sad lige i favnen på FCN-keeperen.

FCN sendte kort inde i 2. halvleg Patrick Mtiliga på banen i stedet for Mads “Mini” Pedersen, der efter en advarsel skulle passe ekstra på med at sætte tacklinger ind. Det lignede lidt en neutralisering af kampen og et oplagt uafgjort resultat, men pludselig fik Randers spillet sig igennem i venstre angrebsside, og denne gang ramte Brandur Hendriksson bolden helt perfekt, så den strøg i kassen ved bagstolpen til 2-1.

Det var ekstra bittert, da FCN kort forinden selv havde haft en gylden mulighed i en omstilling, hvor Emiliano førte bolden frem og selv tog afslutningen. Det gav en ripost, som Marcus Ingvartsen slet ikke fik træf på. Efter føringsmålet til Randers forsøgte FCN at komme med et modsvar, men satsningen gav større målchancer den anden vej.

Så selv om FCN-spillere leverede en helhjertet indsats og også momentvis viste glimrende spil, må tigrene se den gode stime stoppet lige her op til landskamppausen. Men der var trods nederlaget mange gode ting at tage med og arbejde videre på, så den så længe ønskede sejrsstime forhåbentlig kan starte i næste kamp hjemme mod AGF lørdag 19. november kl. 16.00.

Lagde du mærke til…

…at det var 11. gang i sæsonens 16 kampe, at FC Nordsjælland scorede først. Pointudbyttet har desværre bare slet ikke stået mål med den fine statistik, for i kun fire af de 11 kampe har FCN vundet.

…at Marcus Ingvartsen med sin scoring nåede op på 9 sæsontræffere og dermed igen er på topscorerlistens andenplads kun et mål efter Teemu Pukki.

…at Ernest Asante er noteret for 5 assist og dermed topper Superligaens assistliste sammen med fire andre spillere.

Hørt på spillergangen…

FC Nordsjællands spillere var meget skuffede over, at indsatsen i Randers ikke også gav point. Anfører Andreas Maxsø udtrykte det således:

– Jeg synes, det var en meget lige kamp, men vi skulle have været farligere på de omstillinger, der var mulighed for flere gange. De havde bolden meget, men vi havde også vores muligheder.

Cheftræner Kasper Hjulmand sagde:

– Det var en meget lige kamp, hvor det er så tæt, at marginalerne bliver afgørende. Drengene arbejdede hårdt for det, og jeg har ondt af dem lige nu.

– Jeg synes, vi fik kampen dæmpet godt i 2. halvleg, men at marginalerne falder ud til deres fordel har noget med erfaring at gøre, og lige nu betaler vi dyre lærepenge. Vi er rigtig irriterede over ikke at få noget med herfra i dag, lød det fra cheftræneren.

Se matchfacts HER

Se kampstatistik HER