FCN og Ingvartsen forlænger aftale til 2019

Kategorier

Marcus Ingvartsen i jubel efter endnu en scoring.

Foto: Getty Images

Topscoreren har sat sin underskrift på en ny aftale, som løber til sommeren 2019.

Marcus Ingvartsen er endnu et produkt at FCN’s stærke akademi-arbejde, og Ingvartsen har rødderne solidt plantet i Farum. Det er nemlig i netop moderklubben Farum Boldklub at angriberen har spillet hele sin ungdom, siden han var 5 år gammel til han nu som 20-årig står som topscorer i Superligaen efter de første 17 runder.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om forlængelsen:

– Marcus står lige nu, som indbegrebet af det enormt stærke talentarbejde, der bliver lavet i FCN og ikke mindst i vores moderklub Farum Boldklub, som har været med til alt det indledende arbejde.

– Det er glædeligt, at Marcus ser gode muligheder i at forsætte sin positive udvikling her i FCN grundet det gode træningsmiljø, vi har skabt i klubben. Marcus har altid været en angriber, som vi har troet på, og det sidste halve år har han også lagt målene på sit spil og blevet en vigtig brik for holdet.

– Marcus er samtidig en inspiration for resten af truppen og vores akademi-spillere grundet hans stærke dedikation for hele tiden at blive bedre. Og ved at leve som en professionel spiller helt ud til de yderste fingerspidser, fortæller CV.

Marcus Ingvartsen startede med at spille fodbold som 5-årig i Farum Boldklub og er altså opvokset i Farum. Allerede da angriberen var U/17-spiller, begyndte han at træne med Superliga-truppen, og i starten af 2014 fik han sin debut i Superligaen mod Viborg.

Angriberen har i denne sæson vist sig uhyggelig farlig, da han er noteret for 10 mål og 4 assist i Alka Superligaens første 17 runder.

Selv fortæller Ingvartsen om kontraktforlængelsen:

– Jeg er glad for at forlænge kontrakten, da FCN er en klub, som betyder meget for mig. Det er en klub, som har hjulpet mig til, hvor jeg er i dag. Samtidig ser jeg gode muligheder for at fortsætte med at udvikle mig i det rigtigt stærke træningsmiljø, som vi har fået skabt med trænere, der hele tiden vil gøre én bedre.

– Forlængelsen giver mig samtidig ro til at kunne udvikle mig yderligere på og udenfor banen, og da jeg ikke vil stresse over en eventuel fremtid, men holde mit fokus på at blive en dygtigere spiller og samtidig hjælpe holdet, så er dette den rigtige beslutning. Så må vi se, hvad fremtiden byder på, når det en dag bliver aktuelt, fortæller Ingvartsen.

20 ud af 28 spillere i førsteholdstruppen har spillet ungdomsfodbold for enten akademiet i Farum eller Ghana.