FCN fik nedbrudt fængselsbyens mur

Kategorier

Vild FCN-jubel efter scoringen til 2-1 mod Horsens.

Foto: Rie Neuchs

Med en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1 over Horsens skabte FCN nærkontakt til de sjove pladser i Superligaen og sikrede en fantastisk spændende sæsonafslutning.

Horsens er mest kendt for sit statsfængsel, og de tykke mure havde byens fodboldsønner taget med sig til Right to Dream Park. Længe så gæsternes mur ud til at holde stand mod FC Nordsjællands ihærdige indbrudsforsøg, men med godt ti minutter igen lykkedes det endelig at finde sprækkerne i murværket.

Emiliano Marcondes sparkede bolden i kassen og udlignede den føring, Horsens havde skabt sig på et enkelt kontraangreb efter en halv times spil. Med 1-1 fik tigrene endnu mere energi, og da Stanislav Lobotka i det 86. minut forsøgte endnu et gennembrud, blev han fældet i straffesparksfeltet, og Marcus Ingvartsen nettede stensikkert fra 11 meter pletten til 2-1.

Pludselig var kampen vendt på hovedet, og denne gang holdt FCN føringen hele vejen hjem, selv om Horsens selv fik lyst til at se sig om udenfor sine egne mure. For første gang i denne sæson lykkedes det FCN at hente en sejr på en god 2. halvleg efter at have været bagud ved pausen. Flot moral i en meget svær kamp og en mandfolkeindsats, der lover godt for fremtiden.

Med sejren rykker FCN forbi Horsens i tabellen og op på 7. pladsen som første udfordrer til de attraktive Top 6 placeringer, der giver billet til Superligaens medaljeslutspil. Der er to kampe endnu inden julepausen, og kan FCN også vinde næste hjemmekamp mod OB på søndag og ude mod SønderjyskE 9. december, bliver forårets sidste fem runder i slutspillet fantastisk spændende.

Kampen mod Horsens udviklede sig i 1. halvleg lige præcis som et skrækscenario, hvor FCN havde bolden uafbrudt men spillede for langsomt til at skabe målchancer mod et kompakt spillende gæstemandskab, der stod med to snorlige forsvarslinjer. Og så slog østjyderne til på et frisparksindlæg efter en halv time, hvor bolden faldt for fødderne af Kim Aabech, der resolut sparkede i den i kassen til 1-0.

Der var straks fra 2. halvlegs start langt mere gnist over FCN-offensiven, der også fik sat mere tempo på spillet. Det gav et par gode scoringsmeligheder til først Godsway Donyoh og lidt senere Emiliano Marcondes, men marginalerne var ikke med FCN.

Heldigvis opgav tigrene aldrig, og Mathias Jensen blev sendt på banen for at skabe ny dynamik på holdet. Det gav også bonus med nye spilmønstre, og pludselig gik det så endelig FC Nordsjællands vej, da Conor O’Brien ikke fik clearet bolden ordentligt. Emiliano Marcondes snuppede den og sparkede den prompte i kassen til 1-1.

Det gav FCN ny spirit og tro på fuld gevinst, og da Lobotka tog turen ind i feltet og blev bremset til et straffespark i det 86. minut, kunne Marcus Ingvartsen tilføje endnu et vigtig scoring til sin imponerende målkonto på nu 12 sæsontræffere.

Efter nogle lange og svære tillægsminutter kunne jublen endelig bryde løs i Right to Dream Park, hvor der forhåbentlig kommer mange flere for at støtte holdet i den sidste hjemmekamp på søndag kl. 14.00 mod OB.

Hørt på spillergangen:

Emiliano Marcondes stod for den vigtige udligning:

– Det var meget svært at spille centralt i hele 1. halvleg, hvor vi spillede for langsomt. Vi forsøgte at finde mere spillerum på siderne, og det lykkedes bedre i 2. halvleg, så vi kunne true dem mere.

– Kampen var lærerig for os, for der kommer flere af den slags, og man kan ikke sige noget dårligt om deres spillestil, før man har slået dem. Heldigvis lykkedes det, og nu kan vi kigge opad, siger Emiliano Marcondes.

Marcus Ingvartsen scorede iskoldt på det vigtige straffespark:

– Jeg ville bare score, og jeg var ikke nervøs. Jeg tror nok på mig selv, selv om jeg ikke havde spillet min bedste kamp. Det var svært at få plads i dag. De stod tæt, og vi spillede for langsomt, men vi blev ved og vidste, at der bare lå¨mere til os, hvis vi først fik udlignet.

– Det var så super vigtigt, at vi vandt den her kamp. Nu smed vi point til sidst i Esbjerg. Det måtte ikke ske igen. Nu kan vi for alvor se frem til nogle spændende kampe med mulighed for at være med fremme, lyder det fra Marcus Ingvartsen.

Lagde du mærke til…

…at Emiliano Marcondes scorede sit 5. mål i de seneste tre hjemmekampe.

…at det var tredje hjemmesejr i træk, og de sidste fem hjemmekampe har givet i alt 13 point.

…at det var første gang i denne sæson, at FCN fik vendt en kamp til sejr efter at have været bagud.

Se kampstatistik HER