Brækkende frispark som varemærke

Kategorier

Emiliano Marcondes jubler efter sin træffer til 4-3 over Viborg.

Boesenfoto.dk

– Jeg har brugt lang tid på at studere Ronaldos skudteknik og øve i at få bolden til at dykke på det rigtige tidspunkt, siger Emiliano Marcondes, der afgjorde sidste hjemmekamp med et fantastisk frisparksmål

Måltavlen viste 3-3 og tiden 94 minutter og nogle hastigt løbende sekunder, da Emiliano Marcondes startede sit korte tilløb til bolden og knaldede et frispark i mål til 4-3 over Viborg. Og så brød jublen løs i Right to Dream Park.

For Emiliano Marcondes selv var det også nærmest en drøm, for det var den foreløbige kulmination på noget, han har arbejdet målrettet frem mod i årevis. Den rigtige skudteknik på direkte frispark kommer ikke af sig selv men ved knaldhård træning i årevis.

– Jeg har øvet frisparksteknik fra mine ungdomsår i Hvidovre, hvor jeg var meget fokuseret på, hvordan Ronaldo gjorde. Jeg så Ronaldos frispark på YouTube igen og igen. Så stoppede jeg videoen lige i skudøjeblikket for at lære hans kropsholdning og hældning i sparket, så det får bolden til at dykke.

– Jeg har gjort det så mange gange, at det nu næsten er en automatisk del af min sparketeknik at få bolden til at brække, uanset om det er på frispark eller skud i fart, men det er selvfølgelig sværere, hvis man løber med bolden og bliver presset samtidig.

– Ved frisparkene er udfordringen både at få bolden op over muren med fart og kraft og alligevel få den til at dykke hurtigt nok. Nogle gange vil den være over mål, før dykket kommer, men bare det er der, giver det selvtillid, for så er det bare tilpasningen, jeg skal have justeret, siger Emiliano Marcondes om sin specialitet.

Med rollen som matchvinder på frisparket mod Viborg fik Emiliano Marcondes altså fortjent bonus for utrætteligt slid med selvtræning i timevis, og han glemmer ikke det øjeblik:

– Det var bare helt vildt at score så vigtigt et mål så sent i kampen. Jeg var glad for min første scoring i kampen, men afslutningen var helt overdreven. Det hele gik amok på en måde, jeg slet ikke havde forestillet mig, og jeg havde selv svært ved at sove natten efter, lyder det fra Emiliano, der igen får det store smil frem ved tanken om triumfen.

Han kom i foråret 2010 til FCN fra Hvidovre som U/15 spiller og blev hurtigt rykket op i U/17 truppen. Som andet års U/17 blev Emiliano rykket op til U/19, og han fik allerede som 17-årig sin debut på FC Nordsjællands førstehold i en pokalkamp i september 2012 og første Superligakamp i april 2013.

Siden er det blevet til 83 kampe for FCN og 10 mål, og Emiliano Marcondes har også nu 39 U/landskampe i bagagen, heraf de 11 for Danmarks succesrige U/21 landshold, som han netop har været med i Italien i forberedelserne til næste sommers EM-slutrunde for U/21.

En ledbåndsskade i knæet kostede ham imidlertid deltagelse på Danmarks OL-landshold og de 9 første Superligakampe i denne sæson. Emiliano Marcondes fik comeback i sæsonens 10. kamp og har været med omkring Superligaholdet lige siden, dog i de fleste kampe som indskiftet.

– Jeg fik skaden lige til sidst i forårssæsonen, og jeg håbede på, at jeg kunne træne det op hen over sommeren, så jeg kunne blive klar til OL, som jeg så gerne ville have været med til. Desværre gik det ikke, og presset gjorde måske skaden lidt værre.

– Jeg fortryder ikke, at jeg tog den chance. Deltagelse i et OL i mit andet hjemland havde været det største for mig, og nogle gange må man satse, siger Emiliano Marcondes, der har brasilianske rødder.

– Nu glæder jeg mig over at være helt klar igen og vil kæmpe for en fast plads hos FCN. Det har jeg været i perioder tidligere, men nu skal det gerne være mere permanent. Skal jeg nå at runde 100 kampe for FCN i denne sæson, kræver det, at jeg spiller fast i resten af sæsonen, og det er naturligvis et mål for mig.

– Jeg håber, vi kan slutte efteråret af med så mange point, at vi stadig kan nå at komme med i Top 6, når de sidste fem kampe i grundspillet spilles til foråret. Og så skal jeg gerne vise mig så godt frem på klubholdet, så jeg også kan komme med U/21 landsholdet til sommerens EM-slutrunde, siger Emiliano Marcondes.